Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya satsningar ska öka intresset

Webbsändningar, gemensamma arrangemang och enhetliga matchställ. De allsvenska klubbarna planerar gemensamma satsningar för att höja intresset för serien.
Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg hoppas dessutom dra sitt strå till stacken ytterligare med en ny värvning av en nyckelförare inom kort.

Annons

Så gott som samtliga klubbar som kommer köra i allsvenskan i speedway kommande säsong har träffats två gånger på drygt två veckor i Eskilstuna för att diskutera satsningar inför kommande säsong. I torsdags var det senaste mötet.

Målet: att höja intresset och locka mer folk. Metoderna som diskuterats är flera. Några exempel:

* Webbsändningar av matcherna från samtliga arenor.

* Gemensam hemsida, annonsering och huvudsponsor.

* Enhetliga matchställ för förarna i respektive klubb, som de har i exempelvis England och Polen.

Än har inga beslut tagits med Teurnberg är mycket nöjd med diskussionerna så här långt.

– De har varit väldigt givande, säger han. Vi är ganska nära beslut men vi ska träffas snart igen.

– Vi tittar på arrangemangen kring matcherna också, att det blir som en sorts manual så att det blir lika. Vi har haft väldigt öppna diskussioner och det är bra när man kan få idéer från andra klubbar. Det är ju för att vi ska gå framåt, för svensk speedways bästa.

Och det finns fler planer.

– Vi tittar på att ha gemensamma träningsmöjligheter för ungdomarna, eftersom många klubbar ligger nära varandra med speedwaymått mätt, säger Teurnberg.

Som även tror att intresset för allsvenskan är större än på länge. Senaste i raden av stora namn som kommer att köra i allsvenskan nästa säsong är Peter Karlsson och Jonas Davidsson som båda kommer att köra för Örnarna.

– Som det ser ut så blir allsvenskan en bra liga, med många bra förare. För oss som tog steget ner känns det bra, säger Teurnberg.

Rospiggarna har så här långt även hjälpt till med att höja intresset, inte minst genom värvningen av Andreas Jonsson som gästförare.

Och med ungefär en månad kvar till trupperna ska vara spikade så hoppas Teurnberg göra klart med ytterligare en nyckelförare inom kort. Men han vill inte avslöja något namn.

– Nu bör det hända saker den här veckan. Inom några dagar hoppas jag att jag har en påskrift. Det är en av nyckelförarna, nummer två efter Andreas kan man säga, säger Teurnberg.

Mer läsning

Annons