Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljuddämparbråket oroar "Ando"

Så var det dags igen för bråk om den nya ljuddämparen i speedway. Ett beslut i polska förbundet kan innebära att VM-serien och svenska elitserien körs utan polska förare.

Annons

Bråket om ljuddämparbojkotten i Polen är förstås något som upprör Piraternas lagledare Stefan Andersson.

– I Piraterna har vi tre polska förare. Det handlar om Przemyslaw Pawlicki, Rafal Dobrucki och Maciej Janowski. Ljuddämparbojkotten kan få konsekvensen att ingen av dem kan köra för oss under säsongen. Det kommer att slå orättvist mot elitserielagen beroende på hur många polska förare de har i de respektive lagen, säger Stefan Andersson.

De polska förarna kommer inte att få köra någonstans utanför Polen och inte heller i GP-serien om situationen inte förändras.

– Jag tycker att det är helt sjukt och personligen har jag aldrig gillat den nya ljuddämparen. Utvecklingen går åt fel håll när speedwaysporten ska behöva lägga fokus på sådana saker, men vi får väl se vad som blir kontentan av detta.

Stefan Andersson hoppas dock fortfarande på att situationen ska lösa sig i god tid innan elitserien drar i gång.

– Det som är skönt just nu är att vi startar en månad senare i den svenska serien. Med tanke på det så hoppas jag på en lösning. Vi själva har även andra förare som kör i Polen och det innebär att de kan få byta ljuddämpare beroende på var de kör. Att byta ljuddämpare är inget större bekymmer, men motorerna har samtidigt anpassats efter de nya ljuddämparna och det är ett bekymmer att ta hänsyn till, säger Stefan Andersson.

Mer läsning

Annons