Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindgren slogs medvetslös

Örebros VM-förare i speedway Fredrik Lindgren kraschade på måndagskvällen i England och togs till sjukhus. Lindgren var medvetslös efter kraschen men återfick medvetandet och klagade senare över ryggsmärtor på sjukhuset.

Annons
Fredrik Lindgren.

Fredrik Lindgrens Wolverhampton mötte på måndagen Lakeside i den engelska ligan och Lindgren kraschade i sitt första heat för kvällen, utan att något ojuste fanns med i bilden. Lindgren körde rakt in i luftstaketet och blev liggande orörlig på banan direkt efter kraschen, men återfick senare medvetandet och fördes till sjukhus i ambulans.

Ryggsmärtor

På sjukhuset klagade Lindgren på ryggsmärtor, men kunde röra både armar och ben.

– Han ska genomgå nya undersökningar under sen kvällen och natten. Det vi verkligen vet är att han ådragit sig en rejäl hjärnskakning. Självklart kan han inte vara med och köra för oss på tisdag kväll, sade Dackarnas lagledare Mikael Karlsson.

För Dackarna innebär Lindgrens skada ytterligare en jobspost inför bottenmötet mot Lejonen. Dackarna försökte kalla in Artur Mroczka som ersättare men han fick inte komma för sin polska klubb Gorzow som hade träning på onsdag morgon. Ersättaren blir i stället Linus Eklöf.

Sune Karlsson/TT

Mer läsning

Annons