Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindgren kvar i VM-serien

Örebro-stjärnan Fredrik Lindgren får en ny VM-chans. Lindgren tilldelas ett av fyra wild card till Grand Prix-serien 2012.
– Oh happy day, oh happy day, twittrar Lindgren.

Annons
Fredrik Lindgren.

Det är danska Ekstrabladet som avslöjar att Fredrik Lindgren, Nicki Pedersen, Chris Harris och dubble juniorvärldsmästaren Darcy Ward tilldelas nästa års permanenta wild card i VM-serien.

Lindgren fick en friplats till årets VM-säsong och var osäker på om han skulle få ytterligare en chans. Men niondeplatsen i årets VM-serie, precis utanför de direktkvalificerade topp-åtta, räckte alltså.

Ännu har inte arrangören BSI bekräftat uppgifterna men Nicki Pedersen säger till den danska tidningen:

– Jag blev uppringd av Tony Olsson (race director för GP-serien) i kväll. Han berättade att jag hade fått ett wild card. Självklart är jag glad över att fått det svart på vitt, säger Nicki till tidningen.

Därmed blir det samma svenska trio i VM 2012 som i år. Det vill säga färske VM-tvåan Andreas Jonsson, Indianernas Antonio Lindbäck och Fredrik Lindgren.

2012 års Grand Prix-serie startar den 31 mars i Western Springs i utkanten av Auckland på Nya Zeeland. Det blir första gången det körs ett GP utanför Europa sedan deltävlingen i Sydney i Australien 2002.

Mer läsning

Annons