Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindbäck på VM-pallen i Italien

Andreas Jonsson vann VM-deltävlingen i speedway i italienska Terenzano sent på lördagskvällen. Hans sjätte GP-seger i karriären togs före Greg Hancock, USA, och Indianernas Antonio Lindbäck.
– Skönt att vinna. Nu vill jag fortsätta att plocka finalplatser resten av säsongen, sade han.

Annons

Inför tävlingen i Terenzano var Jonsson övertygad om att han skulle kunde vända den jobbiga trend han haft i VM-serien.

I Terenzano föll bitarna på plats, Jonsson fick stiga högst upp på prispallen för sjätte gången i karriären. Glädjen gick det inte att ta miste på.

– Allt avgjordes från start och i första sväng. Det gällde verkligen att ta rätt beslut, sade Jonsson.

Hans körning i finalen var värdig en vinnare och frukten av rätt beslut. Jonsson fick välja bana sist och startade från bana tre, den sämsta så långt. Jonsson var sist från start men hittade ett mycket bra spår allra längst ute vid staketet och rundade övriga tre. Även om han fick lite press bakifrån kunde han vinna säkert.

– Det var tokinner eller tokytter som gällde, det sade jag till teamet innan finalen. Det fanns mycket material att åka i och det tog tag rejält. Det fanns också plats för mig eftersom Greg (Hancock) och Antonio (Lindbäck) fokuserade så mycket på varandra, berättade Jonsson.

Jonsson är nu åtta i VM-tabellen och har bara tolv poäng upp till bronsplats sedan många av toppförarna haft stora problem i Italien.

– Tabellen ser mycket bättre ut nu, men än är det långt kvar, sade Jonsson.

Hur han firade segern? I buss på väg till Polen för ny seriematchen.

Antonio Lindbäck vann grundtävlingen i italienska Terenzano, hans bästa insats för året. Lindbäck vann också sin semifinal, valde bana först i finalen och ledde innan Jonsson kom farande. Lindbäck tvingades också släppa Greg Hancock förbi sig men gjorde sin klart bästa tävling för säsongen.

Hancock gjorde ett jätteryck i VM-tabellen och har nu ledningen med 22 poäng före Tomasz Gollob, Polen.

Örebroaren Fredrik Lindgren slutade nia i grundtävlingen på sju poäng, det fattades en för semifinal. I sammandraget tappade han från åttonde till tionde plats.

Förre indian-föraren Magnus Zetterström fick chansen som reserv, stannade på fyra poäng.

Nästa VM-tävling körs i Målilla 13 augusti.

SUNE KARLSSON/TT

Mer läsning

Annons