Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Just nu: Elit Vetlanda-Piraterna

I kväll drar speedwaysäsongen 2011 i gång. Här kan du följa matchen mellan Elit Vetlanda och Piraterna live och läsa allt du behöver inför matchen.

Annons

Nu är det äntligen dags för speedway igen. Här hittar du allt inför kvällens drabbning mellan Elit Vetlanda och Piraterna.

Klicka här för att komma direkt till liverapporten!

Ledarsnack:

– Det är självklart kul att det kommer i gång nu. Man har väntat länge på det här. Men det känns ju mer osäkert i år än tidigare eftersom ingen egentligen vet exakt hur det kommer se ut med de nya ljuddämparna. Vi är ändå trygga på vår hemmabana där vi vet att vi är svårslagna. Jag både hoppas och tror att vi kommer att hantera de nya ljuddämparna och att vi är regerande mästare på ett bra sätt och att vi får en bra start på säsongen.

Elit Vetlandas lagledare Fredrik Staaf.

– Vi är riktigt taggade inför premiären och att få möta regerande svenska mästarna borta känns enbart inspirerande. Det är ett fruktansvärt bra lag vi möter och det ser man ju på deras hemmastatistik. De har alltid ett bra lag och det är grymt svårt att vinna mot Vetlanda. Men får vi lite marginaler med oss och att vi hittar rätt inställningar snabbt så kan det gå vägen.

Piraternas lagledare Stefan Andersson.

Läget i Elit Vetlanda: Vetlanda liksom Piraterna hade två förare i gång i den engelska ligan sent på måndagskvällen. Blir det inga skador där kommer båda lagen till start med lagen de anmält. Vetlandas Kolodziej föll i lördagens GP men kommer till start.

– Han är mörbultad, men inget brutet och det är väl där nivån går för en speedwayförare. Men i övrigt är alla friska och krya, säger Staaf. 

Läget i Piraterna: Flera av Piratförarna visar fin form för närvarande. Pawlicki tog 23 poäng i tyska ligan i helgen och både Davidsson och Hancock körde bra i polska ligan.

– Tyska ligan är väl inget vidare, men Pawlicki tar ändå de där poängen. Det känns som att flera av våra killar är i bra form. Men jag tror nästan det krävs att Hancock, Davidsson och Dobrucki tar tvåsiffrigt för att vi ska kunna slå Vetlanda borta. Plus att ingen av de andra faller ur ramen, säger Andersson.

Så kör Elit Vetlanda: 1. Janusz Kolodziej, 2. Damian Balinski, 3. Jaroslaw Hampel, 4. Thomas H Jonasson, 5. Jason Crump, 6. Patrik Hougaard, 7. Jacob Thorsell.

Så kör Piraterna: 1. Jonas Davidsson, 2. Maciej Janowski, 3. Greg Hancock, 4. Linus Sundström, 5. Rafal Dobrucki, 6. Przemyslaw Pawlicki, 7. Jesper B Monberg.

Klicka här för att följa matchen live!

Elit Vetlanda

SM-guld: 6.

Placering i fjol: 1:a.

Säsonger i högsta serien: 20.

Lagledare: Fredrik Staaf.

Arena: Vetlanda motorstadion.

Piraterna

SM-guld: 0.

Placering i fjol: 4:a.

Säsonger i högsta serien: 8.

Lagledare: Stefan Andersson.

Arena: Biltema arena.

Mer läsning

Annons