Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Indianerna väntar över 5 000

Serieledare och guldfavoriter. Men Indianernas publiksnitt har paradoxalt nog minskat jämfört med i fjol.
Men i kväll är klubben beredd på över 5 000 åskådare.

Annons

– Två dåliga matcher i början drar ner snittet, säger ordföranden Dan-Åke Moberg som hoppas på storpublik mot Elit Vetlanda i kväll.

Få hade trott att Indianerna skulle målas upp som guldkandidater och toppa serien i överlägsen stil. Men just så ser verkligheten ut, även om Indianerna gjorde en plattmatch och föll mot Hammarby senast.

De sportsliga framgångarna har dock inte gett utslag på publiksnittet. I alla fall inte ännu.

Har minskat– Nej, vi ligger fortfarande 300-400 personer efter jämfört med fjolårets publiksnitt, säger Dan-Åke Moberg.

Anledningen stavas väder. Hemmapremiären mot Dackarna lockade 3457 och andra hemmamatchen mot Piraterna sågs endast av 2077 personer.

– Första matchen var det så kallt att man trodde att man skulle frysa ihjäl. Den andra matchen var det ösregn i Örebro och Karlskoga. Det gjorde att många stannar hemma även om vi inte hade något regn här i Kumla, säger Moberg.

Hoppas på storpublikInför kvällens match mot tabelltrean Elit Vetlanda ser väderrapporterna i alla fall ljusa ut. Det får också Moberg att hoppas på storpublik. 4745 personer såg senaste hemmamatchen mot Valsarna.

En siffra som kan överträffas nu, om bara regnet håller sig borta.

”Fått fart på grejerna”– Vi har i alla fall förberett oss på att det kan komma över 5000. Sedan de två första matcherna har det ökat för varje gång och nu lär det bli en spännande match med bra speedway. Vetlanda har verkligen fått fart på grejerna nu så det blir en tuff match för oss, säger Moberg.

Matchguide

Vad: Indianerna–Elit Vetlanda. Elitserien i speedway, omgång 14.

När: I kväll, klockan 19.12.

Var:  Ica Maxi arena.

Följ matchen: Via direktrapporter på na.se.

Läget i lagen: I Indianerna är Antonio Lindbäck ett osäkert kort. Han ska testa sin skadade hand på matchdagen. Kan han inte vara med ersätts han av Henrik ”Henka” Gustafsson.

Tabelläget: Indianerna toppar fortfarande, även om de förlorade mot Hammarby senast. Gästande Vetlanda ligger på tredje plats men har dock kört en match mer än Hammarby som också har 17 poäng.

Mer läsning

Annons