Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Indianerna tappade efter rysare

Indianerna såg ut att gå mot en ny seger. 
Men åtta poängs ledning med två heat kvar räckte inte då Lejonen hämtade in och säkrade  oavgjort. 

Annons

Lejonen slåss i bottenstriden och mot redan klara seriesegrarna bjöds de in i matchen. Indianerna hade haft en ny bra kväll och Joonas Kylmäkorpi körde fullt. Därför var det många som blev överraskade när Kylmäkorpi ställdes över i nomineringen.

I ställer gick Sullivan och Iversen in för att säkra segern för Indianerna. Men en femetta signerad Kenneth Bjerre och Darcy Ward grusade Indianernas segerchanser. 45-45 slutade dramat.

Så var matchen, heat för heat:

Heat 15: 5-1Bjerre 3

Holder 2

Iversen 1

Kommentar:

Slutställning: 45-45

Sullivan 0 Lejonen hämtar in! Mycket överraskande väljer Indianerna att ställa över stekhete Kylmäkorpi i nomineringen. Då tappar Indianerna matchen. Bjerre tar hem heatet och säkrat femettan tillsammans med Holder. Hur enkelt som helst. Indianerna får bara oavgjort. 

Heat 14: 5-1

Holder 3

Ward 2

Sullivan 1

Protasiewicz F

Kommentar: Matchen lever! Holder får bra start och lägger grunden som Lejonen så väl behövde. Pepe får stopp och Sullivan tappar striden mot Ward. En femetta i sista heatet också och vi har oavgjort. Men vem ska stoppa Kylmäkorpi som han har kört i kväll?

Ställning totalt: 40-44

Heat 13: 2-4

Kylmäkorpi 3

Holder 2

Pedersen 1

Batchelor 0

Kommentar: Lejonen ställer över Max som har haft problem. Toppningen resulterar i ett jämnt och spännande heat där Kylmäkorpi vinner efter underbar körning. Han är i sitt livs form. Minst oavgjort för Indianerna. Bara två femettor av hemmalaget kan hota segern. 

Ställning totalt: 35-43

Heat 12: 3-3

Bjerre 3

Iversen 2

Protasiewicz 1

Ward 0

Kommentar: Ward gör plötsligt en slätstruken insats till Lejonens besvikelse. Bjerre levererar igen men det räcker inte till annat än ett oavgjort heat. Var det Lejonens sista chans? Känns som att Indianerna tar det här nu. 

Ställning totalt: 33-39

Heat 11: 3-3Andersson 3

Lindbäck 2

Gustafsson 1

Thörnblom 0

Kommentar: Simon Gustafsson får en bra start men det vill sig inte för honom den här kvällen. Tappar till tredjeplatsen och 3-3 i heatet som Andersson vinner före Lindbäck.

Ställning totalt: 30-36.

Heat 10: 5-1Bjerre 3

Batchelor 2

Sullivan 1

Kommentar:

Lindbäck 0 Livsviktig femetta för Lejonen som skapar lite nerv i matchen igen. Bjerre ser urstark ut i kväll. Plötsligt bottennapp av Lindbäck och Sullivan. Tråkigt för Indianerna med roligt för alla som vill se en spännande speedway-match.

Ställning totalt: 27-33

Heat 9: 3-3

Ward 3

Iversen 2

Pedersen 1

Andersson 0

Kommentar: Ward får till en perfekt förstakurva som lägger grunden till heatsegern. Starkt av den unge talangen. Indianernas danska duo säkrar i alla fall 3-3.

Ställning totalt: 22-32

Heat 8: 4-2 Bjerre 3

Sullivan 2

Holder 1

Kommentar:

Ställning totalt: 19-29

Gustafsson 0Sullivan får en bra start med tappar sedan mot Bjerre. Starckars Simon Gustafsson har ingen chans den här gången heller. Lejonen tar in två poäng.

Heat 7: 1-5

Protasiewicz 3

Kylmäkorpi 2

Ward 1

Batchelor 0

Kommentar: Indianduon imponerar stort och tar tredje femettan. Börjar kännas avgjort redan. Lejonen känns iskalla och toppningen hjälpte inte. Ward försökte visserligen men Kylmäkorpi släpper inte förbi någon i nuvarande form. 

Ställning totalt: 15-27

Heat 6: 4-2Bjerre 3

Iversen 2

Holder 1

Kommentar:

Ställning totalt: 14-22

Pedersen 0Underhållande heat där Bjerre håller undan för Iversen. Pedersen har stora problem och hjälplöst sist.

Heat 5: 2-4Kylmäkorpi 3

Thörnblom 2

Lindbäck 1

Max 0

Ställning totalt:

Kommentar: På förhand ett heat där Indianerna borde kunna ta en ny femmetta. Men Thörnblom skräller och håller Antinio Lindbäck bakom sig. Imponerande. Kylmäkorpi i fortsatt storfom.10-20

Heat 4: 3-3

Sullivan 3

Ward 2

Andersson 1

Gustafsson 0

Kommentar: Stenhård kamp mellan Ward och Sullivan i ett underhållande heat. Sullivan vill verkligen inte ge sig och stänger igen för Ward som hela tiden letade luckor. Gustafsson har problem men gör ett rejält försök på slutet. Men utan att lyckas.  

Ställning totalt: 8-16

Heat 3: 1-5Kylmäkorpi 3

Protasiewicz 2

Holder 1

Kommentar:

Bjerre 0Kanonstart av Kylmäkorpi från bana fyra. Oväntat i det på förhand tuffa heatet. Leker hem en ny femetta till Indianerna tillsammans med Pepe. Lejonens stjärnor har inget att sätta emot. 

Ställning totalt: 5-13

Heat 2: 3-3

Lindbäck 3

Andersson 2

Thörnblom 1

Gustafsson 0

Kommentar: En formtoppad Antonio tar hem det efter stark körning. Simon Gustafsson får en svag start och lyckas inte köra upp sig.

Ställning totalt: 4-8

Heat 1: 1-5Pedersen 3

Iversen 2

Max 1

Batchelor 0

Kommentar: Smakstart för Indianerna. Pedersen kommer i väg perfekt och håller sedan hela vägen. Iversen inga problem att hålla andraplatsen. Starkt!

18.50:

NA-sportens reportrar Linus Mattisson och David Hellsing på plats på NTEX arena.

- Det är helt fantastiskt väder här i de småländska skogarna. Det börjar också fyllas på med folk på läktaren. Lejonen har ju haft en turbulent säsong men matchar ett starkt lag i kväll, säger Linus Mattisson.

Matchguide

Vad: Lejonen–Indianerna, elitserien i speedway, omgång 15.

När: I kväll, klockan 19.00, Ntex arena i Gislaved.

Följ matchen: Via direktrapporter på na.se.

Läget i lagen: Indianerna ställer upp med samma lag som senast mot Vetlanda. I Lejonen saknas hemmasonen David Ruud på grund av skada.

Indianerna: 1. Bjarne Pedersen, 2. Niels-Kristian Iversen, 3. Piotr Protasiewicz, 4. Joonas Kylmäkorpi, 5. Ryan Sullivan, 6. Antonio Lindbäck, 7. Simon Gustafsson.

Lejonen: 1. Troy, Batchelor, 2. Mikael Max, 3. Chris Holder, 4. Kenneth Bjerre, 5. Darcy Ward, 6. Dennis Andersson, 7. Mathias Thörnblom.

Mer läsning

Annons