Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Indianerna i blåsväder- anklagas för läggmatch

Joonas Kylmäkorpi körde fullt mot bottenlaget Lejonen, men valde att avstå det sista heatet på grund av motorproblem.
Då kvitterade Lejonen – och nu rasar deras bottenkonkurrent Dackarna mot beslutet då ”flera klubbars existens står på spel”.
– Han hade en cykel till som han kunde ha kört med, säger Dackarnas sportchef Jörgen Kling till NA.

Annons
Dackarnas Jörgen Kling och Indianernas

Indianernas Joonas Kylmäkorpi dominerade tisdagens match i Gislaved mot Lejonen. Efter fyra heat hade stockholmaren kört fullt. Han nominerades till det sista heatet – vid ställningen 44–40 till Indianerna. Men Joonas avstod och skyllde på motorproblem.

I Canal Plus studio rasade man över Kylmäkorpis och Indianernas beslut, som man ansåg vara osportsligt. Ryan Sullivan ersatte.

Men Lejonen slog till med en femetta och kvitterade matchen till 45–45 – vilket innebar en livsviktig poäng i bottenstriden med Dackarna, Västervik och Vargarna.

Resultatet fick Dackarnas sportchef Jörgen Kling att rasa.

– Det är ju för fan skandal. Så här får det inte gå till, det är ju flera klubbars existens som står på spel. Jag har redan ringt förbundet. De får stryka heat 15, säger Jörgen Kling till Oskarshamns-Tidningen.

När NA nådde Jörgen Kling på torsdagskvällen hade han lugnat ner sig en aning efter ett samtal med Indianernas lagledare Daniel ”Dalle” Andersson Bäckström under dagen – men han var fortfarande märkbart irriterad.

– Det är inga hard feelings mellan

oss. ”Dalle” hade inte för avsikt att ställa över Joonas medvetet. Men Joonas hade en cykel till som han kunde ha kört med. Så varför gjorde han inte det? Och har en förare kört fullt förstår jag inte varför han inte kör, säger Jörgen Kling till NA.

Indianernas lagledare Daniel ”Dalle” Andersson Bäckström:

– De trodde att vi lade oss med flit. Men det skulle vi aldrig göra.

Varför körde inte Joonas med reservhojen?– Det handlar väl om lite om materialet på banan, vad hojen är anpassad för. Nu valde vi att plocka in Sullivan istället.

Svemos vice ordförande Bertil Bergström är skarpt kritisk mot Indianera och menar att det är ”skandalöst” och ”tragiskt och katastrofalt” för sporten. Men nu väljer Indianerna att kontra med en skrivelse tillbaka till Svemo.

– Det handlar om påhopp mot oss som klubb. Vi gillar inte att de gör så, säger ”Dalle”

Mer läsning

Annons