Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Indian-stjärnan om vännenskamp efter skräck-kraschen 

Indianernas stjärnförare Ryan Sullivan är i chock efter vännen Leigh Adams fruktansvärda olycka.
– Det är så overkligt det som har hänt. Det är jobbigt för alla som har med det här att göra, säger han till NA.

Annons
Ryan Sullivan.

Den 40-årige australiern vårdas fortfarande i respirator på intensivvårdsavdelningen på sjukhuset i Adelaide. Han kraschade på tisdagen svårt under träningen till en motorscykeltävling i Alice Springs.

Adams ådrog sig, bland mycket annat, frakturer i rygg och nacke, brutna skulderblad och punkterade lungor och fördes med ambulanshelikopter till sjukhuset. I nuläget har han fortfarande ingen känsel från midjan och nedåt.

Blev värre

Speedwayvärlden är i chock – och Indianernas australier Ryan Sullivan är inget undantag.

– Nej, jag vet inte vad jag ska säga. Allt känns så overkligt. Jag fick beskedet på färjan på väg hem till Polen i onsdags. Då trodde jag knappt ens på det. Men när jag kom av båten och började läsa om händelsen på nätet blev det bara värre och värre ju mer jag läste. Jag tror faktiskt att jag fortfarande inte insett hur allvarligt skadad han är, säger Sullivan nedstämt.

Bara två frakturer tidigare– Nu kan vi bara hoppas på det bästa. Att Leighs tillfrisknande går så bra som möjligt. Mina tankar är med honom och hans familj i den här svåra stunden.

Det som gör den allvarliga skadan ännu mer anmärkningsvärd var att Adams, som tog VM-silver 2007 och brons 2005, i stort sett var skadefri under hela sin speedwaykarriär.

– Ja, jag kan bara minnas att han bröt handleden en gång och nyckelbenet en annan. Annars var det inga allvarliga skador.

– Det skiljer fem år mellan oss så när jag var junior var Leigh senior. Så vi slog aldrig igenom samtidigt. Men vi har ju varit en del av den här cirkusen i många år. Och han har alltid varit en toppenkille. Så alla som känner Leigh har det tufft nu.

Skickade mejl

Ryan Sullivan, som bor i Polen, har skickat ett mejl till sin skadade landsman.

– Jag vill inte vara den som tränger mig på i den här svåra stunden. Nu behöver familjen lite tid för sig själva det gäller att ge dem det utrymmet nu.

Mer läsning

Annons