Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hett möte för Indianerna

Motalalaget Piraterna gästar Sannahed i kväll. Derbydags med andra ord.
– Precis som i fotboll och hockey så är det lite extra att vinna en sådan här match. Det brukar hetta till lite mer än vanligt, säger Indianernas lagledare Daniel ”Dalle” Andersson.

Annons

Utan tvekan kommer Indianerna att bjudas på tufft motstånd på Ica Maxi arena i kväll. Piraterna inledde nämligen säsongen med att besegra topptippade Vetlanda på bortaplan och visade då att man blir att räkna med på allvar.

Sedan dess har dock Motalalaget drabbats av skador och mot Indianerna tvingas man köra riders replacement för ryggskadade Rafal Dobrucki.

– Dobrucki brukar vara en pålitlig poängplockare så jag tror inte att det gör Piraterna starkare. De har ju även Greg Hancock, men de övriga vet jag inte riktigt var de står, säger ”Dalle” Andersson.

Floppade rejältNär det gäller Indianerna så floppade laget rejält i bortamatchen mot Västervik. Trots det ger lagledaren Andersson samma manskap nytt förtroende igen. Och han hoppas på att det äntligen ska lossna för Simon Gustafsson och stjärnvärvningen Ryan Sullivan som båda återfinns på reservplats i kväll.

– Simon hängde med bra när han fick chansen i GP i lördags och såg ut att ha bra pulver i motorn. Ryan hoppas jag exploderar snart. Han ska skicka hit två nya motorer som han ska testa före matchen, säger ”Dalle”.

På pappret har ni ett starkt reservpar?– Ja, jag hoppas verkligen att de kommer igång. Vi har inte råd att de kör så dåligt som de har gjort hittills.

Sullivan/Gustafsson ställs mot förre indianen Jesper B Monberg och Linus Sundström i reservheaten.

Kör med fraktur– Sundström kör tydligen med bruten tumme. När det gäller Monberg vet man aldrig riktigt var man har honom. Han är lite av ”gubben i lådan” och kan hoppa iväg riktigt bra ibland, säger ”Dalle” Andersson.

Ska Indianerna hänga med i toppen av elitserien så bör det bli en ny hemmaseger i kväll.

– Det är jätteviktigt att vinna sina hemmamatcher. Gör man inte det så är man illa ute, säger ”Dalle”.

Matchguide

Vad: Indianerna mot Piraterna. Elitserien i speedway, tredje omgången.

När: Klockan 19.00.

Var: Ica Maxi arena, Sannahed.

Följ matchen: Direktrapporter på na.se.

Indianerna:

Laguppställningar:1. Niels Kristian Iversen

2. Joonas Kylmäkorpi

3. Piotr Protasiewicz

4. Antonio Lindbäck

5. Bjarne Pedersen

6. Ryan Sullivan

7. Simon Gustafsson

Piraterna:1. Greg Hancock

2. Maciej Janowski

3. Przemyslaw Pawlicki

4. Rafal Dobrucki – R/R

5. Jonas Davidsson

6. Jesper B Monberg

7. Linus Sandström

Mer läsning

Annons