Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Henka i final-schism

En knapp vecka före SM-finalerna mot Piraterna har en schism blossat upp mellan Henka Gustafsson och lagledaren Daniel ”Dalle” Andersson Bäckström. Henka petas ur laget till finalerna och känner sig illa behandlad. Indianernas främste förare genom tiderna väljer nu att stanna hemma från den eventuella guldfesten på Folkets hus i Kumla.

Annons
Henka Gustafsson.

– Det känns som det kan kvitta. Varför ska jag gå på festen om jag inte är med i laget? Den festen kan dom som kör gå på, säger Henka.

41-årige Gustafsson ersatte Ryan Sullivan i den andra SM-semifinalen mot Hammarby och frälste hemmapubliken i Sannahed en sista (?) gång. Tog sju poäng och visade vägen till finalen.

Men nu har han sannolikt kört färdigt i indian-västen.

”Vill inte vara reserv”Henka har tröttnat på att vara reserv och få köra på nåder i den klubb som han vigt större delen av sitt liv åt.

– I onsdags pratade jag två gånger med ”Dalle” men han sa då att han inte hade laget klart och att det inte var helt säkert att Ryan (Sullivan) kunde komma. Då skickade jag ett sms där jag skrev att han får ta in någon annan i så fall, att jag inte tänker köra.

– Är jag inte med i laget vill jag inte stå som reserv. Jag har tröttnat på det, säger Henka.

Han tänker även hoppa över den eventuella guld-festen på Folkets hus i Kumla dit alla är välkomna på onsdag kväll efter tävlingen.

”Dalle” Andersson Bäckström säger:

– Han vill inte ställa upp. Tycker det är konstigt. Tråkigt att det blir så här.

”Dalle” utvecklar:– Mot Hammarby låg ”Pepe” (Piotr Protasiewicz) bakom och täckte och i de tre sista heaten orkade han inte. Det är svårt för Henka när han stått så mycket vid sidan av, jag vill ha killar som är igång.

– Jag har förare som tar poäng hela tiden och vet inte vem jag ska peta.

Jag hade inte räknat med att Joonas Kylmäkorpi skulle köra så pass bra. Och ska vi gå hela vägen och ta guld behöver vi ha Ryan Sullivan även om han är tjurskallig ibland.

Efter Henkas besked tänker ”Dalle” kalla polacken Grzegorz Zengota som en gardering.

– Vi kan åka på skador

och då är det bra om Zengota är på plats, förklarar ”Dalle”.

Mer läsning

Annons