Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är supertalangen Indianerna jagar

Krystof Jablonski skrev på i går. Men en helt annan förare kan ta platsen när säsongen drar igång. Nu kan NA avslöja att Indianerna jagar en av speedwayvärldens största talanger.

Annons
Mikkel B Jensen.

Det handlar om 17-åriga stjärnskottet Mikkel B Jensen, som i somras trots sin unga ålder var en viktig kugge i det danska lag som tog hem guldet i lag-VM.

Något som Indianernas lagledare Daniel "Dalle" Andersson Bäckström bekräftar.

– Vi har tittat på Mikkel B Jensen, men fick nej från honom nu. Han ville inte bestämma sig förrän till våren. Men han är ledig och vi får se, säger ”Dalle”.

Därmed kan Krystof Jablonski, som skrev på för Indianerna på fredagskvällen, bytas ut redan innan han tagit en enda kurva för sin nya klubb. För ska Jensen in i truppen måste någon annan ut.

– Att vi tog in Jablonski berodde på att var tvungna att få in en förare, annars hade vi låst truppen med åtta förare och inte fått ta in en nionde senare. Vi var på flera andra, men de flesta kräver garantier på att få köra. Det kan jag inte ge med de nuvarande reglerna där man bara har plats för fyra utländska förare i laguppställningen. Därför föll valet på Jablonski som är en bra kille, säger ”Dalle”.

Positivt med Jablonski är också att han går in med ett mycket lågt snitt, 0,824, vilket gör att han lämnar plats för fler toppförare.

– Han är duktig med motorer och sådär, har bra material. Var lite upp och ned när han körde för oss 2009, men är alltid trevlig och viktig för vårt go i laget.

Mer läsning

Annons