Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ett gäng måste kliva fram"

Indianerna hade chans på segern mot Piraterna inför sista heatet.
Men Piotr Protasiewicz kunde inte rubba Greg Hancock och Chris Holder.
- De har starka förare på slutet. Vi visste att vi skulle behöva ha ett litet övertag när vi kom dit, säger lagledaren Daniel Andersson Bäckström efter förlusten.

Annons
Daniel

Indianerna står med två raka förluster på hemmabanan.

Mot Vetlanda blev det 42-48 och under tisdagen föll Kumlalaget med minsta möjliga marginal, 44-46, mot Piraterna.

- Vi är rätt nöjda med flera killar men det är ett gäng som måste kliva fram bättre, säger ”Dalle” Andersson Bäckström.

"Gjorde en chansning"

Inför sista körningen låg Indianerna under med två poäng och behövde en heatvinst för att nå minst oavgjort. Danske dynamiten Niels Kristian Iversen seglade enkelt iväg till trepoängaren men Piotr Protasiewicz var aldrig nära att hota vare sig Greg Hancock eller Chris Holder.

- Vi gjorde en chansning och ställde ”Pepe” på insidan. Vi hoppades att han skulle klippa starten och att Iversen skulle komma med, men Pepe kom inte iväg, säger Dalle.

Besviken

I stället blev det ett nytt nederlag. Indianernas avstånd till Valsarna på nästjumboplatsen i elitserien är nu endast en poäng med fyra omgångar kvar.

- Klart man är besviken när vi är så himla nära. Men Piraterna har ju Hancock och Holder som kommer i dubbla heat på slutet. Vi visste att vi skulle behöva ha ett litet övertag när vi kom dit, säger Dalle.

Indianledaren valde att peta Hans Andersen till förmån för Simon Gustafsson. Men Gustafsson misslyckades totalt och stannade på två poäng. Nu kan Andersson Bäckström göra nya förändringar till tisdagens bortamöte med Valsarna.

- Det beror lite på snitten. Nu gick väl Antonio Lindbäcks snitt upp lite så vi får se hur vi placerar och vad vi kan hitta på, säger lagledaren.

Mer läsning

Annons