Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Davidsson siktar på topp tio i SM

I kväll körs den individuella SM-finalen i speedway i Målilla.
För Daniel Davidsson är siktet inställt på en plats bland de tio bästa.
Är huvudet rätt påskruvat kan det bli bättre än så.

Annons
Daniel Davidsson siktar på en topp tio placering när individuella SM i speedway avgörs i Målilla i dag.

Förra årets SM-finaler i Målilla är inget som Daniel Davidsson vill minnas. Faktum är att han nästan inte gör det.

– Förra året var det precis katastrof. Fem raka nollor. Den tävlingen har jag försökt förtränga, säger Daniel Davidsson och skrattar innan han fortsätter:

– Det ska vi försöka förbättra den här gången. Men det är små marginaler. Det är ju inga dåliga förare som är med precis.

Motståndet lär vara det bästa som går att uppbringa i Sverige. Men oavsett vilka han ställs mot i sina heat så känner sig inte Daniel slagen på förhand.

– Jag är så snabb, så jag kan slå alla. Får man en bra start på tävlingen och har lite flyt på vägen så kan det räcka långt. Men det gäller att man är riktigt jäkla fokuserad och tar rätt beslut. Är inte huvudet påskruvat ordentligt blir det svårt.

Daniel har i år inte fått köra några matcher i elitserien. Något som han säger att han både saknar och tror kan påverka hans chanser i SM.

– Det kan ligga mig lite i fatet. De som kör där har lite högre tempo och är lite smartare. Jag ska inte säga att det är lätt motstånd i allsvenskan, men det går ändå inte att jämföra med elitserien.

Målet för Daniel är att placera sig topp tio i SM. Ett mål som han tycker är rimligt.

– Sen vore det givetvis kul att krångla sig med till ett sista chansen heat. Jag åker ner med ett öppet sinne och gör så gott jag kan så får vi se.

Mer läsning

Annons