Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Dalle" vill ha tätare matcher

59 poäng innebar nytt säsongsbästa för Indianerna. Och efter segern mot Västervik var lagledaren Daniel ”Dalle” Andersson nöjd.

Annons

- Vi visar hur starka vi är här hemma, säger ”Dalle”.

Sedan förlusten i den andra omgången borta mot just Västervik har Indianerna bara vunnit och vunnit. I går kom revanschen när Västervik besegrades med klara 59-31, vilket betydde åttonde raka segern för Indianerna . Och därmed en säkrad bonuspoäng då Västervik vann hemmamötet med sex poängs differens. Indianerna toppar alltjämt elitserien, nu med 20 poäng. Enligt ”Dalle” Andersson kanske det blev en för stor seger mot Västervik.

- Självklart är det kul att vi vinner. Men jag vet inte med publiken, jag vill i alla fall ha tätare matcher, säger han.

Haft flytet”Dalle” förklarar årets hittills framgångsrika säsong med att Indianerna har haft turen på sin sida.

- Vi har haft flyt med formen. Vi hade oflyt borta mot Västervik och nu var det de som hade det. Jag blev lite orolig när det började regna, för det skulle inte gett oss någon favör. Men hemmaplan är hemmaplan och det betyder mycket. Västervik är dessutom ett lag vi ska kunna slå borta, tittar man på laguppställningarna så är det skillnad, säger ”Dalle”.

Bra konkurrensIndianernas lagledare kunde glädjas åt Piotr ”Pepe” Protasiewicz fina form.

- Det syntes hur bra han var. Han gav bort bonusheatet för han tyckte att någon annan skulle få chansen, säger ”Dalle”.

Konkurrensen i årets lag är god, det är bara ”Pepe” Protasiewicz och Bjarne Pedersen som inte varit reserver. Och Simon Gustafsson och Antonio Lindbäck kommer, trots varsin heatseger mot Västervik, få fortsätta där i bortamatchen mot Piraterna.

- Jag tror att snittet ser ut som så. Det blir en tuff bortamatch, men jag hoppas att vi kan åka och ta dem, säger ”Dalle” Andersson.

Mer läsning

Annons