Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blandade känslor hos Rospiggarnas förare

Chock, förvåning och förståelse. Mikael Teurnberg möttes av flera olika reakationer när han igår meddelade Rospiggarnas förare beslutet att klubben lämnar elitserien för allsvenskan.

Annons

– De tycker det är tråkigt, men visar stor förståelse, säger Teurnberg.

Telefonen gick varm för Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg under gårdagen. NT:s nyhet om att Rospiggarna dra sig ur elitserien slog ned som en bomb i speedwaysverige i går.

– Det har varit lite galet, men otroligt många tycker vi gör rätt och är positiva till det vi nu gör, säger Teurnberg. Och jag fick känslan av att i alla fall tre förare kan tänka sig att köra vidare nästa säsong, men jag vill inte gå in på vilka ännu.

När NT pratar med Kauko Nieminen mitt på dagen igår, är han lätt chockad efter Teurnbergs besked.

– Ja, det var inget jag väntade mig direkt. Jag tycker det är synd, men samtidigt vill jag säga att jag har full förståelse för klubbens val. Går det inte att köra i elitserien så ska man inte göra det.

Vad betyder det för ditt intresse för att köra kvar i laget?

– Jag har precis fått veta det här så jag måste fundera, säger Nieminen. Men jag har bara positivt att säga om klubben.

Vill du helst köra i elitserien även nästa säsong?

– Klart jag vill det. Men jag vill också verkligen få köra, så om jag ställs inför valet att kanske bara köra några matcher i ett elitserielag, eller köra alla matcher i allsvenskan så väljer jag allsvenskan. Och då kan jag också säga att om jag kör i allsvenskan så kör jag i Rospiggarna. Finns ingen anledning att byta till nån annan klubb då eftersom det är en kanonklubb.

Återvänder ”hem”

En som däremot får anledning att återvända ”hem” är Anton Rosén.

– Ja, så är det ju, säger han. Nu när Rospiggarna och Masarna (Avesta) ska köra i samma serie så är det så klart bättre för mig att köra hemma, säger Avestabon.

Vad tycker du om beslutet?

– Det kom väldigt oväntat. Det har inte varit några problem under säsongen när det gäller att få betalt och så. Men det är väldigt tråkigt för Rospiggarna att det inte funkar att köra kvar i eliten.

Mads Korneliussen är tveksam till en fortsättning i klubben nästa säsong.

– Jag kan inte säga hur det blir, det beror på vilket lag som jag kommer köra i här i England. Det är många matcher i allsvenskan som körs på torsdagar och det gör de här också. Det är det största problemet, säger han.

Även Korneliussen blev överraskad av beskedet.

– Det var ett tufft beslut, men om det inte finns pengar så är det ett problem. Men det är synd. Jag har haft ett bra år och Rospiggarna är en bra klubb och jag hade hoppats att kunna fortsätta. Vi hade pratat om det och det var nästan klart så det är klart att jag blev överraskad, säger han.

– Sedan blir jag lite ledsen för Mickes (Teurnberg) skull. Det är hans första år som lagledare och det har varit tufft, men nästa år skulle han kunna forma sitt eget lag och så blev det så här.

Mer läsning

Annons