Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Möte om att stänga av värmen för asylsökande barnfamiljer: "Känns inte mänskligt"

En konflikt mellan fastighetsägaren och det bolag som hyr lokaler av honom i Fredriksberg har gjort att asylsökande barnfamiljer kan bli utan värme och vatten. I eftermiddag hålls ett möte där fastighetsägaren ska besluta hur han ska gå vidare.

Mehmet Tosun äger den fastighet i Fredriksberg som hyrs av bolaget Swed Craft, som i lokalerna driver ett asylboende för 150-200 boende.

Enligt Mehmet Tosun är Swed Craft skyldiga honom 183 598 kronor, och han hotade därför under tisdagen med att stänga av båda värme och vatten i fastigheten.

– Vi har inte råd att själva betala kostnaden varje månad, då går vi snart i konkurs, säger Mehmet Tosun. Vi måste hitta någon lösning.

På eftermiddagen i dag, onsdag, ska man ha ett möte där man ska besluta om man ska stänga av vattnet och värmen eller inte.

– Det finns massa barnfamiljer här och därför känns det inte mänskligt, men samtidigt har vi inget val, säger Mehmet Tosun om situationen.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android