Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moras kontraktsbesked – skriver långtidsavtal med Robin Johansson: "Varit outstanding"

Han har spelat 212 matcher för Mora IK.
Fler kommer det bli.
Robin Johansson, 27, har nämligen kritat på ett nytt treårskontakt med Hockeyallsvenskans succélag.

För Plus-kunder: Adam Johansson: "Därför behövs Robin Johansson i Mora IK"

Se hela Hockeypuls Allsvenskan i klippet nedan:

Mitt i brinnande slutstrid av Hockeyallsvenskan kommer Mora med ett kontraktsbesked. Robin Johansson, lagets assisterande kapten, har skrivit på ett avtal som sträcker sig till 2020.

– Det var inget svårt beslut alls. När jag pratade med Peter Hermodsson och fick det här erbjudandet så gick det fort att skriva på. Som jag sagt förut så trivs jag väldigt bra och jag tycker att jag har utvecklats och lärt mig väldigt mycket under Jeremy och det här året också när Mitell har kommit in, säger 27-åringen till Moras hemsida.

Se mer: Så slutar Hockeyallsvenskan – experterna inte överens: "Det är helt sjukt"

Johansson, som varit en av lagets kuggar framför allt defensivt denna säsong, stannar därmed i klubben som han anslöt till 2013. Det var efter flera juniorår i Leksand, ett Norgeäventyr och tre division 1-sejourer som han valde att återvända till staden han föddes i.

Och Jeremy Colliton vet vad Robin Johansson betytt för Mora under denna succésäsong.

– Robin är en spelare som gör ”skitjobbet” så att laget kan vinna. Han har tagit ett jättestort ansvar defensivt den här säsongen och varit outstanding. Han fortsätter att utvecklas hela tiden som en ledartyp och kommer att vara en stor del av laget framöver, säger Jeremy Colliton till klubbens hemsida.

Missa inte: Ladda ned Hockeypuls Allsvenskan – vår app om Hockeyallsvenskan. Den finns i både Google Play och App Store. HÄR kan du ladda ned Hockeypuls Allsvenskan.

För Plus-kunder: MIK-backen om återföreningen med Bailey: "Har förberett honom på vad som väntar"