Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moras förre landslagsspelare bidrar till enkronasmatchen: "Ser varje match – nära mitt hjärta"

17 februari anordnar Mora en enkronasmatch.
Nu bidrar förre spelaren Mikael Wikstrand men pengar till klubben.
– Jag ser Mora som min moderklubb, säger han.

Mikael Wikstrand, med meriter från det svenska landslaget, fick sitt stora genombrott säsongen 2012/13 med Mora i hockeyallsvenskan. Dessförinnan hade han i flera år tagit sig upp genom juniorlagen i klubbens organisation.

Missa inte: Nu kan du ta del av Plus på alla MittMedias 20 sajter + våra hockeyappar

Därefter blev det ytterligare en och en halv säsong för den spelskickliga backen i Mora, innan flyttlasset gick vidare till Göteborg, SHL och Frölunda.

Den här säsongen har han spelat med Färjestad, men Wikstrand har inte glömt tiden i Dalalaget.

– Jag följer Mora varje match, försöker se så många matcher som möjligt och om inte annat så kollar jag alltid resultaten, säger han till Moras webbplats och uttrycker sin beundran för Mora, som leder hockeyallsvenskan den här säsongen.

– Imponerande, de spelar med en fart som ingen i hockeyallsvenskan gör. De har verkligen imponerat på mig.

Läs mer: Profilerna hyllar Hockeypuls Allsvenskan: "Är imponerad – använder appen varje dag"

Och trots att han egentligen har IFK Ore som moderklubb känner Wikstrand annorlunda. Så mycket att han nu valt att stötta klubben med 2 kronor per åskådare i enkronasmatchen mot Oskarshamn på fredag.

– För att jag har Mora nära mitt hjärta, varit supporter till dem så länge jag kan minnas och för att jag ser dem som min moderklubb, säger han till sajten.

Missa inte: Ladda ned Hockeypuls Allsvenskan – vår app om Hockeyallsvenskan. Den finns i både Google Play och App Store. HÄR kan du ladda ned Hockeypuls Allsvenskan.