Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moraåkaren Stickos bästa resultat någonsin: "Stickan bestämmer"

Ett av IFK Moras två hopp i världscuptävlingarna i Idre är Victor Sticko som visade på stor vilja i åttondelsfinalen där han tog sig vidare.
Dessvärre tog det stopp i kvarten men med sitt bästa resultat någonsin är Morasonen nöjd.

Victor Sticko från Mora tog sig vidare till finalerna under torsdagens kval på Idre fjäll. I åttondelsfinalen krigade han sig fram till en andraplats och avancerade till kvarten.

– Jag är jättenöjd. Att få göra det i Idre också, som enda dalaåkare här så får jag visa lite vem som bestämmer, säger Sticko efter målgång.

Efter åttondelsfinalen ,där han gick vidare som tvåa, vrålade han "Stickan bestämmer".

– Det var lite eufori där, det bara kom. Det är sjukt roligt att komma i mål när alla hejar på oss, när man går vidare förstås, säger Sticko.

Morasonen känner sig nästan som hemma på fjället i Idre.

– Jag tävlade mycket här som liten, det är bara Gopshusbacken som är mer hemma än det här, säger Sticko.

Född 1991 tog han sin bästa placering någonsin i och med att han slutade tolva.

– Jag kom 24:a förra helgen och slog personbästa då. Nu kom jag tolva. Så jag kan inte stå här och vara missnöjd, säger Sticko.

I kvartsfinalen fick Victor Sticko en något sämre start än två av sina konkurrenter.

– De fick direkt en lucka i starten. Det är svårt att köra igen tio meter på de där grabbarna, säger Victor Sticko.

Han lyckades inte kvala vidare till söndagens tävling och därför blir lördagen Stickos enda framträdande i finalsammanhang i helgens tävlingar i Idre.

– Jag var sur efter att jag inte kunde kvala till söndagens tävling men det känns ändå bra nu, säger han avslutningsvis.