Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mora utan Lassen mot Västervik – ikväll ställs man mot utvandrande dalmas

Ingen Matias Lassen eller Erik Flood mot Västervik ikväll – i övrigt är ingenting avvikande ställt i offentligheten ljus inför hemmamatchen. Ja, borsett från att Mora ställs mot en gammal lagkamrat – 24–årige Dan Pettersson.

Mathias Lassen har spelat 34 matcher med Mora i år sedan den "förbjudna" övergången från Leksands IF – alltså majoriteten av säsongen.

LÄS ÄVEN: Hockeypuls Allsvenskan utvecklas – här är förändringarna: "Bättre än tidigare"

Men ikväll mot Västervik så saknas han i hemmalagets uppställning eftersom han är på landslagsläger med det danska landslaget. Danskarna spelar en fyrnationsturneringen i Sydkorea – vilket gör att Morabacken knappast befinner sig nästgårds heller.

Hemmalaget kommer även att få klara sig utan Erik Flood – som lånats ut till till HockeyEttan och Östersunds IK och blir borta till fredag.

Jeremy Colliton tror på sitt Mora, trots det lilla manfallet, och har som vanligt en teoretiskt gameplan mot Västervik. Tryggt placerad i sin kanadesiska bakficka.

– Alla tre matcherna mot Västervik har varit helt olika så vi får se hur det kommer att se ut imorgon. Vi kommer att försöka begränsa deras chanser när de anfaller och se till att vi alltid har spelare hem för att försvara.

– Spelar vi tight i defensiven så kommer vi också skapa tillräckligt mycket offensivt för att vinna matchen, säger tränaren på klubbens hemsida.

Collitons trupp ställs dessutom mot en utvandrare ikväll.

Dan Pettersson, idag visserligen center i Västerviks IK, men moderklubben den har han i Mora IK och har spelat både som junior och senior för klubben. Säsongen 2011/12 blev hans sista i Dalarna, då även på lån till både Borlänge HF och IFK Ore.

– Det här ska bli kul och att få spela inför familjen och vänner. Det kommer nästan bli en hel sektion som hejar på mig, säger centern till VT.se.

–Det är väl två eller tre spelare kvar från min tid, tror jag. Sedan har det kommit nya spelare.