Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mora upp i tabelltopp efter seger på Hovet

Festligt, nästan fullsatt och många MIK-fans på plats i Hovet.
Då tog Mora IK klivet upp i tabelltopp.
Det efter att ha besegrat AIK med 2–0.

Karlskoga förlorade borta mot Vita Hästen under fredagen. Det innebar att Mora hade ett gyllene läge att ta över förstaplatsen i Hockeyallsvenskan.

Och visst tog MIK steget upp i topp. Det efter sin andra raka 2–0-vinst och sjunde raka segern. En mycket imponerande bortamatch för Mora innebar att laget fortsätter på den vinnande trenden.

Och för andra gången den här säsongen lyckas coachen Jeremy Colliton med schackdraget att första ställa Mattias Pettersson i mål (höll nollan mot Tingsryd senast) i en match för att i nästa sätta in Christian Engstrand och där båda målvakterna håller varsin nolla. Snacka om fingertoppskänsla från den kanadensiska Moratränaren.

Första perioden bjöd på en intensiv tillställning, där lagen hade varsin halva av perioden, inte minst tack var numerära överlägen. Mora hade två PP-lägen första tio minuterna, varav 18 sekunder i spel fem mot tre. Chanser skapades, men Linus Lundin i hemmakassen höll tätt, trots att MIK hade 9-2 i skott första halvan av inledningsperioden.

I den andra halvan var det AIK:s tur att sätta tryck mot Christian Engstrand i MIK-kassen. Först åkte Mathias Bromé ut för att felaktigt ha stoppat pucken och kastat iväg den. Bromé hann inte mer än komma in, så skickade Jacob Nilsson ut pucken på läktaren och han fick sätta sig på botbänken. AIK hade flera bra lägen att ta ledningen, men Engstrand storspelade och första 20 slutade mållöst.

I andra perioden var det AIK som hade det mesta av spelet. Mora hade dock chanser och både Henrik Eriksson och Mathias Bromé noterades för frilägen.Men det var i periodens enda utvisning som utdelningen kom. Efter ett fint förspel från Kevin Gagné och assistkungen Kevin Goumas (hans 23:e) kom Moras ledningsmål. Skottet från Pierre Engvall såg inte så märkvärdigt ut, men pucken letade sig in bakom en annars storspelande Lundin.

Gästernas ledningsmål tillkom efter att AIK haft bra tryck mot Mora. I tredje jagade AIK kvittering, men i stället stack Mora upp i en kontring och avgjorde. Emil Aronsson kom på högerkanten, flippade över AIK-backens klubba och där Viktor Amnér tryckte in 2-0 till de runt 1000-talet tillresta MIK-fansens stora glädje. Smolk i glädjebägaren dock då Alex Aleardi i tredje perioden måste hjälpas isen efter en tackling, där amerikanens hjälm for av. Vi får hoppas att inte han drabbats av hjärnskakning.

Annars var det mesta positivt; Mora IK:s andra raka nolla inför många rödklädda fans, Engstrand stoppade AIK:s samtliga 33 skott, sjunde raka segern och MIK upp som ny tabelletta. Moras nästa match är på måndag, hemma mot Södertälje.

AIK-Mora

0-2 (0-0, 0-1, 0-1)

Andra perioden: 0-1 (8.45) Pierre Engvall (Kevin Gagné, Kevin Goumas) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 0-2 (7.32) Viktor Amnér (Emil Aronsson).

Skott: 33-23 (9-10, 13-11, 11-2).

Utvisningar, AIK: 4x2. MIK: 3x2.

Domare: Johan Nordlöf.

Publik: 7 817.