Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mora lånar ut Henrik Eriksson till norra hockeyettan – säsongen ut

Mora har tidigare lånat ut Erik Flood till Östersunds IK som deklarerats spela två matcher för klubben. Nu kommer även MIK:s Henrik Eriksson ansluta till Jämtlandslaget och till skillnad mot Flood så blir han kvar i ÖIK – hela säsongen ut.

Staben i Mora lånar ut ännu en spelare till Östersunds IK i Hockeyettan. Senaste var det Erik Flood som skulle förstärka laget under två matcher, mot Kalix och Asplöven.

I tisdagskväll offentliggjorde Mora ännu ett utlån. Den här gången Henrik Eriksson, som spelat ordinarieforward nästan hela säsongen. 21–åringen har 39 matcher med seniorlaget och sju matcher med J20–laget i SuperElit. Även han kommer att ansluta

– Han har producerat på J20-nivå men ännu inte i HockeyAllsvenskan. Vi känner att han behöver spela som en topp 9-forward för att nå sin fulla potential så han kommer att lånas ut till Östersund för resten av säsongen, förklarar Moras tränare och sportchef, jeremy Colliton.

Ériksson spelade förra året 43 matcher för Moras J20. Där producerade han mycket riktigt en hel del. 19 mål och 28 assist – 47 poäng totalt.

– Östersund spelar viktiga matcher i AllEttan så Henrik kommer att få möjligheten att få istid där, fortsätter Colliton.

Kommer Mora att ha möjighet att plocka tillbaka Eriksson?

– Vi kommer inte ta honom tillbaka honom så länge Östersunds säsong pågår. Det är inte rättvist mot Henrik och det är inte rättvist mot Östersund. När de (ÖIK) är klara då får vi se hur det ser ut för oss då.

Två spelare från Mora till Östersund på kort tid, varför just Östersund?

Östersund är en klubb som siktar högt och i Henriks fall kan jag inte erbjuda honom istid i topp 9. I ÖIK får han speltid och möjlighet att utvecklas i en bra miljö, så varför inte, avslutar Colliton.

LÄS ÄVEN:

Mora utan Lassen mot Västervik

Morabacken Flood lånas ut till division 1: "En perfekt lösning"

Hockeypuls Allsvenskan utvecklas – här är förändringarna: "Bättre än tidigare"