Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mora krossade LIF – hemmafansen lämnade arenan innan slutsignalen

 
Det sista slaget
Visa alla artiklar

Hemma bra, borta bäst – det är parollen i det här dalakval-dramat.
Ett drama som återigen innehöll extra allt, inklusive en rättvis Mora-seger.

För Plus-kunder: Betyg på samtliga spelare – han var matchens lirare: "En klar femma"

Extra allt var det alltså, som massor av power play, ursnygga mål av giganten Matt Bailey, virrigt försvarspel av lagstraff och en vanisnnestackling av Moras Jacob Nilsson som inebär att han troligen spelat klart i det här kvalspelet.

Kvaldrama 3 blev i inledningen en karbonkopia från match 2 – fast tvärtom. I Mora i fredags var det hemmalaget som rivstartade tack vare flera Leksands-utvisningar.

Nu var det LIF som trampade gasen i botten tack vare att Mora drog på sig utvisningar och skapade en hel del framför Christian Engstrand. Men mitt i LIF-pressen stack Mora upp och Matt Bailey kunde göra 1–0 köksvägen.

Sedan spårade det – igen.

I Moras power play, och i anfallszon, delar en tillsynes fullständigt övertänd Jacob Nilsson ut en checking to the head på Daniel Bertov och matchstraff direkt för Mora-centern.

Den femminutaren kostade också för Mora då Leksand genom specielle målskytten Johan Porsberg smekte in Mattias Ritolas passning.

För Plus-kunder: Klar seger i fanskampen – här är supportrarna som vann: "Var fest"

Det var inte bara Nilssons utvisning och matchstraff som ställde till det för Mora, bortaspelarna var alldeles för adrenalinstinna och tog massor av dumma utvisingar vilket gjorde att LIF fick spela 9 minuter och 50 sekunder i numerärt överläge under den första perioden, men 1–1 alltså efter den första perioden som var stekhet.

I inledningen av den andra perioden såg det ut som Mora bestämt sig för att hålla sig på isen och inte dra på sig en massa onödiga utvisningar och pang så dunkade Kevin Goumas in ledningsmålet bakom en skymd och chanslös Atte Engren.

Å andra sidan – det gick rätt bra i spel i numerärt underläge för Mora också. När Alex Aleardi fick två minuter för att spelat utan hjälm så kontrade den magnifike Matt Bailey in 3–1 för Mora.

LIF-tränaren Perra Johnsson försökte väcka sina spelare genom att vaska om i laget och balnd annat fick junioren Isak Skedung istid.

Istället kunde Alexander Hilmersson efter 7.41 stänga butiken med sitt 4–1-mål då Janos Hari satt utvisad och butiken låstes när Kevin Goumas gjorde 5–1 i tom kasse när Perra Johnsson chansat med att plocka ut målvakten med sex minuter kvar vilket fick delar av hemmapubliken att lämna Tegera Arena. Dessutom hann Emil Bejmo skicka in ytterligare en puck i den tomma kassen.

Resten av matchen kontrollerade Mora matchen fullständigt och LIF-spelarna såg ut att fundera på mötet i Mora på tisdag och fortsätta trenden med bortavinster.

Det är livsviktigt att den sviten inte bryts för Leksand.

SE MER: Live efter tredje derbyfajten – här är hetaste eftersnacket med Leksand och Mora

LÄS OCKSÅ:

BILDEXTRA: Se folkfesten, dramatiken och känslorna under kvalrysaren

SHL-stjärnan i klacken i kväll: "Ska skrika fram Mora – slutar hellre än att spela för Leksand"

Bäckström: "Derbyslaget har klivit in på skrivbordet - en sanslös shit show!"

Colliton försvarar MIK-forwarden efter anmälningen: "Flera värre situationer i matchen"