Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mora Gymnasium får stipendium på 100 000 kronor: "Känns jättestort"

Mora Gymnasium har tilldelats Emerichfondens nyinstiftade stipendium "Att vandra i Emerich Roths fotspår" på 100 000 kronor. Pengarna kommer bland annat gå till en studieresa till Auschwitz.
– Känns jättestort, jätteroligt och väldigt hedrande, säger läraren Therese Horn.

I dag, den 27 januari, är det Förintelsens minnesdag, och i går tilldelades Mora Gymnasium det nya stipendiet "Att vandra i Emerich Roths fotspår" i riksdagshuset i Stockholm.

Stipendiet är ett kunskapslyft för lärare och elever som skolor kan ansöka om. Mora Gymnasium är andra skolan som får stipendiet.

– Känns jättestort, jätteroligt och väldigt hedrande. Jag tror och hoppas att vi uppmärksammas för att vi är aktiva i värdegrundsfrågor och har varit det i många år, säger läraren Therese Horn som var en av de representanter från skolan som tog emot stipendiet i riksdagshuset.

Mora Gymnasium kommer nu att driva projektet som en kurs inom individuellt val, där elever i årskurs 2 och 3 får chansen att bli Emerichambassadörer. Eleverna kommer också få åka på en studieresa till koncentrationslägret Auschwitz.

– Vi hoppas att eleverna som går kursen ska få ett verktyg i hur man kan påverka sitt lokalsamhälle till det bättre, och att vi kan starta en process i samhället.

Läs också (Plus): Möbelrondellen i Mora hotad – personalstyrkan uppsagd: "Alla är oroade"