Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora Gymnasium får stipendium på 100 000 kronor: "Känns jättestort"

Mora Gymnasium har tilldelats Emerichfondens nyinstiftade stipendium "Att vandra i Emerich Roths fotspår" på 100 000 kronor. Pengarna kommer bland annat gå till en studieresa till Auschwitz.
– Känns jättestort, jätteroligt och väldigt hedrande, säger läraren Therese Horn.

Annons

I dag, den 27 januari, är det Förintelsens minnesdag, och i går tilldelades Mora Gymnasium det nya stipendiet "Att vandra i Emerich Roths fotspår" i riksdagshuset i Stockholm.

Stipendiet är ett kunskapslyft för lärare och elever som skolor kan ansöka om. Mora Gymnasium är andra skolan som får stipendiet.

– Känns jättestort, jätteroligt och väldigt hedrande. Jag tror och hoppas att vi uppmärksammas för att vi är aktiva i värdegrundsfrågor och har varit det i många år, säger läraren Therese Horn som var en av de representanter från skolan som tog emot stipendiet i riksdagshuset.

Mora Gymnasium kommer nu att driva projektet som en kurs inom individuellt val, där elever i årskurs 2 och 3 får chansen att bli Emerichambassadörer. Eleverna kommer också få åka på en studieresa till koncentrationslägret Auschwitz.

– Vi hoppas att eleverna som går kursen ska få ett verktyg i hur man kan påverka sitt lokalsamhälle till det bättre, och att vi kan starta en process i samhället.

Läs också (Plus): Möbelrondellen i Mora hotad – personalstyrkan uppsagd: "Alla är oroade"