Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mora förlorade igen – mötet mot Löven snudd på hatiskt

Mora förlorade under onsdagskvällen med 3-2 mot Björklöven som var tvungna att vinna för att undvika negativt kval. Hela tre matchstraff delades ut och Björklöven fick ett av sina mål efter en av dessa som låg till stor betydelse för deras vinst. Förlusten var Moras tredje raka på hemmaplan.

Björklöven gick ut på isen med kniven mot strupen under onsdagskvällen i Smidjegrav Arena när man gästade Mora. Just eftersom att man var placerad inför matchen på negativ kvalplats så var man tvungna att vinna.

Och det var inledningsvis ett ställningskrig där ute, Björklöven ville sätta i gång med hög och intensiv forecheck där man stressade Morabackarna stundtals. Men det var ändå hemmalaget som hade flest skott och chanser. Man visade som många gånger under denna säsong prov på starkt hemmaspel och övertygade fram till signalljudet som signalerade att perioden var till ända.

Skotten efter den första perioden vanns av Mora med 12-6. Trots det eftersökte hemmalaget mer "jävlar anamma" i paus.

Läs även: Storbråket innan nedsläpp bäddade för tre (!) matchstraff – MIK-spelaren stängs av direkt

Istället för ett mer framfusigt spel från Mora som eftersöktes var det Björklöven som tog kommandot i den andra perioden. Något grinigt blev det när Niklas Pavel gav Robin Johansson en rejäl kyss precis vid blålinjen. En tackling som resulterade i ett matchstraff till och med.

Men Mora skulle med två minuter in i deras numerära överläge få en utvisning där man hade för många spelare på isen. Och några minuter senare i spel fyra mot fyra kommer också matchens första mål där laget från Umeå tog ledningen. Jonas Emmerdahl bröt sig i genom Moraförsvaret och avslutar med ett rappt skott som ger bortalaget 1-0.

Mora började sen äta sig in i matchen mer och mer, efter att Lucas Sandström åkt ut för slashing får hemmalaget chansen i spel fem mot tre. Där skulle Viktor Amnér ta Mora in i matchen med en kanon från sin backposition och det var kvitterat.

Målskytten ville ändå se bättre spel från deras sida.

– Vi måste komma med mer fart i mittzonen upp i anfallen, säger Viktor Amnér efter två spelade perioder.

I den tredje perioden fick Björklöven chansen i powerplay att ta ledningen tidigt, men istället var det Kevin Goumas som efter dräll av Lövenspelare tog pucken och skrinnade snabbt i från till ett friläge och satte den kyligt för 2-1 till hemmalaget.

När ytterligare en tackling utdelad av Mats Hjort på Björklövens Jesper Thörnberg inträffar kommer också nästa matchstraff. Hjort får åka och byta om och Umeålaget får chansen i nytt powerplay.

Målet skulle då också komma genom att Mikko Pukka är snabb på den lösa puck som blir framför kassen och bara sprätter upp den bakom Christian Engstrand.

Det var Björklövens period när man också sätter nästa mål som innebar 3-2. Marcus Jonsson med ett riktigt krigarmål fastställer slutresultatet och Björklöven tar tre poäng från serievinnaren.

MATCHFAKTA

Mora–Björklöven

2–3 (0–0, 1-1, 1-2)

Första perioden: 0–1 (4.02) Jonas Emmerdahl (Kim Karlsson, Lukas Ekeståhl-Jonsson)

Andra perioden: 1–1 (38.23) Viktor Amnér spel fem mot tre (Jacob Nilsson)

Tredje perioden: 2–1 (49.40) Kevin Goumas spel fyra mot fem, 2–2 (50.30) Mikko Pukka spel fem mot fyra (Joakim Högberg, Mattias Högberg), 2–3 (54.32) Marcus Jonsson (Stefan Öhman)

Skott: 30–30 (12–6, 12–5, 6–19)

Utvisningar: Mora: 4x2min, 1x5+20min (Mats Hjort: kneeing+game misconduct), 2+20min (Jacob Nilsson: checking from behind+game misconduct) Björklöven: 2x2min, 1x5+20min (Niklas Pavel: charging+game misconduct)

Domare: Christoffer Holm

Publik: 3029