Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mora flyger högt i serien men står med fötterna på jorden: "Vi är inget flärdfullt lag"

Mora är bäst i hockeyallsvenskan när grundserien börjar dra ihop sig.
Men tro inte att dalalaget redan ser sig i SHL för det.
– Vi kan inte börja snegla på Leksand eller Rögle, säger lagkaptenen Emil Bejmo.

Mora slog Västervik i går efter en tredje period där allt tycktes hända.

LÄS MER: Moras chockavslutning – sänkte Västervik i sista perioden

Segern innebär att laget drygar ut ledningen i hockeyallsvenskan, som nu är uppe i tio poäng. Dock med en match mer spelad än tvåan BIK Karlskoga.

Men tro inte att Mora tar ut något i förskott. Det blir hårt jobb ända in i kaklet för laget från Siljans norra strand.

– Vi i laget pratar ingenting om SHL. Vi måste vara ödmjuka, för vi hade två matcher som vi torskade nyligen då var vi inte riktigt där. Då förlorar man direkt, säger Moras lagkapten Emil Bejmo till Expressen, och fortsätter:

– Alltså, vi är inget flärdfullt lag. Utan vi måste åka mycket skridskor, jobba hårt och vara jobbiga att möta. Annars är det ingen idé för oss att prata om uppflyttning. Vi kan inte börja snegla på Leksand eller Rögle eller så, det är jättelångt bort.

För Plus-kunder: Hör Nilsson om det vackra avgörandet mot Västervik

Men det går bra för Mora nu. De där två förlusterna har följts upp av två segrar och nu gäller det bara att hålla sig kvar i toppen för en plats i hockeyallsvenskans final.

– Vi ska först och främst säkra topp två-platsen, sen ska vi fixa förstaplatsen och därefter ska vi vinna finalen, säger Bejmo till tidningen.

– Jag tror det beror på att vi stommen kvar från förra året samtidigt som vi har fått många unga och hungriga spelare. Vi har fått ihop det bra där alla jobbar hårt för laget. Då blir de individuella spelarna bättre och man når framgång.

För Plus-kunder: Daniels: "Smartaste spelaren vinner alltid – han var i Mora i kväll"