Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mora avgjorde i fjärde – sköt Tingsryd till elfte uddamålsförlusten

Två poäng räckte när Mora besegrade Tingsryd på övertid. Dalalaget blev i och med sin vinst klara för final i Hockeyallsvenskan – medan Tingsryd åkte på sin 11:e uddamålsförlust.

Annons

Med sex kvarstående omgångar av årets hockeyallsvenska så tog Tingsryd emot Mora, hemma i sin Nelson Garden Arena.

Bortalaget Mora fick inte riktigt till en så vass start som i matchen mot Oskarshamn men puckförde ändå direkt från start. Tingsryd lyckades uppbåda ett par forceringar men var ändå tillbakatryckta under mycket hög press.

Trots påtaglig dominans från gästande Mora så blev första perioden mållös. Närmast var Kevin Goumas som vid ett tillfälle var mycket nära att skjuta Mora till ledning. Så nära som hela vägen in mål faktiskt – hans avslut dömdes dock bort efter videogranskning av domare Pehr Claesson.

Skotten i första talade för bortalagets dominans: 16–5 till Mora. Tingsryds målvakt Niklas Rubin, med bäst räddningsprocent av alla målvakter i Hockeyallsvenskan, var en stor bidragande orsak till 0–0 resultatet inför paus.

I andra perioden var det ett ännu starkare Mora som klev ut på isen. Utdelningen var fortsatt dålig men chanserna fanns. Tingryd fick spela mycket i egen zon och såg ett tag ut att klara sig från att blir punkterade.

När de hemmalaget fick chansen i powerplay så hoppades det säkerligen på ett mål i Nelson Garden Arena. Istället blev det Mora som fick utdelning under boxplay. Detta efter att Mathias Bromé anfallit med fart från vänster och förflyttat Niklas Rubin tillräckligt mycket för servera kompanjonen Jacob Nilsson – som alltså satte 1–0 till Mora. I spel 4 mot 5.

Tung andra period för Tingsryd som fortsatte i uppförsbacke mot ett glänsande Mora som fortsatte att pressa ned hemmalaget i egen zon perioden ut.

I tredje perioden så vaknade Tingsryd till. Powerplayet funkade bättre och man började ta rygg på Mora. Helt plötsligt så kändes en kvittering inom räckhåll.

När Johan Eriksson sköt på Zackary Phillips assistering så var Engstrand chanslös. Det var kvitterat i en match som Mora tidigare ägt fullstndigt. Plötsligt såg gick matchen mot färlängning – vilket också blev fallet.

Efter, på sekunden, halva fjärde perioden spelad så satte dock Mora spiken i kistan. Matt Bailey avgjorde med sitt första mot för Mora IK, framspelad av Viktor Amnér. Mora blev i och med segern också klara för final i årets Hockeyallsvenska.

MATCHFAKTA

Tingsryd AIF–Mora IK

1–2 (0–0, 0–1, 1–0, 0–1)

Andra perioden: 0–1 (21.50) Jacob Nilsson, spel 4 mot 5 (Mathias Bromé)

Tredje perioden:1–1 (50.57) Johan Eriksson (Zackary Phillips)

Fjärde perioden: 1-2 (62.30) Matt Bailey (Viktor Amnér)

Skott: 19–33 (16–5, 8–4, 9–6, 1–3)

Utvisningar, Mora: 3x2min Tingsryd: 3x2min

Domare: Pehr Claesson

Publik: 1820

LÄS ÄVEN:

Så var Tingsryd–Mora: minut för minut

Moras morot mot Tingsryd: kan säkra den efterlängtade finalplatsen

Bergvik-Eriksson: "Klasskillnad när Tingsryd torskade 11:e med uddamålet och Mora blev finalklara"