Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mona Sahlin erkänner brott: "Fått lida ordentligt"

Mona Sahlin erkänner brott när hon skrev intyg till sin tidigare livvakt.
– Hon underkastar sig ett strafföreläggande, säger Claes Borgström, advokat, till Dagens Nyheter.

– Det betyder att hennes avsikt inte varit att tillskansa sig något eller andra fördelar. Hon trodde att lönen skulle bli den hon intygade, men hon skulle inte ha skrivit under innan det var klart. Det erkänner hon, säger Claes Borgström till Dagens Nyheter.

Enligt advokaten har Mona Sahlin under utredningens gång "fått lida ordentligt". Även livvakten ska nu ha erkänt brottet.

– Han är beredd att underkasta sig ansvaret och ska skriva på ett strafföreläggande givet att åklagaren beslutar så, säger livvaktens advokat Johan Eriksson, till tidningen.

Det var i april 2016 som Expressen avslöjade att Socialdemokraternas tidigare partiledare Mona Sahlin skrivit ett falskt intyg om att hennes livvakt tjänade med äm vad han egentligen gjorde. Intyget skrevs när livvakten skulle köpa en10-miljoners villa i Saltsjöbaden.

Mona Sahlin var vid tillfället nationellsamordnare mot våldsbejakande extremism, men lämnade kort efter avslöjandet uppdraget.