Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt mordbrand i sjuvåningshus i Stockholm – se våra bilder från förödelsen

En stor brand härjar i ett sjuvåningshus i Rinkeby i västra Stockholm.
– Vi försöker förhindra spridning, säger Jonas Fröjmark, ledningsbefäl vid räddningstjänsten.
Polisen utreder nu grov mordbrand.

Strax innan fem på fredagsmorgonen kom larmet om branden i flerfamiljshuset i Stockholmsförorten Rinkeby.

– Vi har en fullt utvecklad vindsbrand i ett flerfamiljshus. Vi har stora styrkor på plats och vi försöker att hindra att branden sprider sig.

Flerfamiljshuset har utrymts och ingen person uppges ha kommit till skada. Brandmän från sex stationer i Stockholmsområdet kämpade på morgonen vid den omfattande branden.

– Det finns en förskola i närheten på markplan som det rasar ned glöd på. Vi försöker förhindra att branden sprider sig dit men det finns en risk att den gör det.

En uppsamlingsplats har ordnats för de som fått lämna sina lägenheter. Räddningstjänst har sökt av samtliga lägenheter i de två översta våningarna utan att hitta någon skadad person.

Polisen misstänker att branden är anlagd och har påbörjat en utredning gällande grov mordbrand.

Under dagen fortsatte arbetet ned att släkca branden.

– Det brinner fortfarande lite här och där. Vi har trappat ned insatsen. Men det kommer att brinna under hela natten, säger Jan Sundeborn på Storstockholms brandförsvar vid 17-tiden.