Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt Istanbulskytt gripen

Den man som misstänks för massakern på en nattklubb i Istanbul under nyårsnatten har gripits, rapporterar flera medier, däribland Hürriyet Daily News och CNN Türk.

Det var under nyårsnatten som 39 personer dödades och omkring 60 skadades när en beväpnad man öppnade eld på en nattklubb i Istanbul.

– Han klev in på nattklubben och attackerade oskyldiga personer som var där för att fira in det nya året. Det var kallblodigt, berättade Istanbuls guvenör Vasip Sahin för CNN efter dådet.

CNN Türk uppgav på måndagskvällen att den misstänkte skytten greps under en stor polisinsats i stadsdelen Esenyurt i Istanbul, där han befann sig tillsammans med sin son.

Turkiska myndigheter berättade för knappt två veckor sedan att man hade identifierat gärningsmannen och det är den mannen som nu uppges ha gripits.

Inledningsvis pekades en annan man ut som skytt. Han greps av polis i Istanbul, men släpptes kort därefter då det var fel man.

Läs också: Turkiet: "Främmande makt kan ligga bakom nattklubbsmassakern"

Läs också: IS tar på sig nyårsmassaker på nattklubb i Istanbul – åtta personer gripna