Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt handgranat hittad vid polishus i Kista: "Bombtekniker undersöker föremålet"

Ett misstänkt farligt föremål hittades i en papperskorg utanför en polisstation i Kista.
Nu utreder polisen grovt olaga hot.

Annons

Det var vid sjutiden på morgonen som en person hittade en misstänkt farligt föremål en papperskorg på Kista torg, strax utanför polisstationen.

– Det är ett föremål som vi i en första undersökning inte kunnat konstatera att det är ofarligt, säger Twoe Hägg, presstalesperson på polisen i stockholm.

Polisen spärrade av området för att undersöka föremålet. Det finns en galleria i närheten och ingången till den var stängd tills polisen var klar med sin undersökning. En matbutik som finns i gallerian evakuerades.

– Vi är på plats med bombtekniker för att kontrollera om föremålet är farligt eller inte. Om det visar sig vara farligt förflyttar vi föremålet till en säker plats innan vi vidtar vidare åtgärder.

Fördes bort

Det misstänkta föremålet togs senare upp ur papperskorgen av bombgruppen. Den lades i en bombvagn för vidare tranpsort till annan plats.

Polisen kommer att behålla visa avspärrningar för att genomföra en teknisk undersökning.

Enligt uppgifter till Aftonbladet är det farliga föremålet en handgranat.

Det finns uppgifter om att föremålet liknar en handgranat, stämmer det?

– Jag har inte gått ut med någon information om hur föremålet ser ut och kommer inte att göra det heller.

Polisen utreder händelsen som grovt olaga hot.