Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misslyckad EM-dag för Awridson och Hallström – ingen svensk topp 50

Fredagens sprint var ingen bra dag för de svenska åkarna. Limaåkarna Tobias Arwidson och Simon Hallström slutade 57:a respektive 81:a efter flera bom.

Annons

I dag, fredag var det dags för herrarnas andra tävling skidskytte-EM i Duszniki Zdroj, och på programmet stod tio kilometer sprint med individuell start. Det var ett liggande och ett stående skytte med en straffrunda för varje bom.

Trots att Biathlon Östersunds Tiio Söderhielm redan var borta ur toppstriden efter att ha skjutit tre bom i det liggande skyttet, bjöd han den lilla publik som tagit sig till skjutvallen på en känd gest.

– Han hinner till och med att dabba lite där, säger Eurosports kommentator Tord Wiksten roat efter att Söderhielm skjutit fullt i sitt andra skytte.

Peppe Femling som blev 13:e man i mål på onsdagens tävling efter 19 av 20 träff, sköt bort sig direkt på fredagens tävling.

– Då är den dagen totalförstörd, säger Eurosports kommentator Tord Wiksten efter att Femling endast träffat ett skott i sitt liggande skytte. Peppe Femling slutade 74:a.

Även för onsdagens åtta, Tobias Arwidson, var det en tung dag. I onsdags sköt han fullt, i dag, fredag, sköt han två bom och slutade 57:a.

Lima SKG:s Simon Hallström blev 81:a efter fyra bom.

Dagens EM-guld gick till bulgaren Vladimir Iliev, tvåa blev ryssen Alexander Loginov och det blev bulgaren Krasimir Anev som knep tredjeplatsen.