Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minst fyra döda och flera skadade i Jerusalem – polisen misstänker terrorbrott

En lastbil rammade en folkmassa i Jerusalem på söndagen. Minst fyra personer har dött och upp emot 15 har skadats. Dödssiffran kan stiga.

Polisen misstänker att det rör sig om en terrorattack, skriver Aftonbladet..

– Vad vi vet så gasade han på och träffade dem, säger polisens talesperson Galit Ziv till Ynet.

Händelsen har inträffat på Armon Hanatziv-promenadstråket och enligt polisen avvek lastbilsföraren plötsligt från vägen och körde rakt in i en grupp människor som just skulle gå på en buss.

Offren är enligt Haaretz tre kvinnor och en man – alla i 20-årsåldern. Alla var soldater, enligt polisuppgifter till AFP.

Man misstänker att människor sitter fast under lastbilen, rapporterar Haaretz.

– Omkring tio människor låg på marken nära gatan. Några av dem var fastklämda under lastbilen, säger ambulanssjukvårdaren Landy Sharon till Jerusalem Post.

Övervakningsfilmer visar hur lastbilen ökar farten precis innan den kör rakt in i en folkmassa. Sedan ses lastbilen snabbt backa tillbaka - i ett försök att köra över ännu fler - innan föraren skjuts till döds, enligt Aftonbladet.

Polisen misstänker att det rör sig om en attack med terrormotiv.

– Det är en terrortattack, säger en talesperson för polisen på israelisk radio, rapporterar Reuters.

Föraren av lastbilen ska ha skjutits till döds. Samtidigt visar bilder publicerade på Jerusalem Post en lastbil med flera kulhål i framrutan.