Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minst 30 döda vid attack mot Syriens underrättelsetjänst

Minst sex gärningsmän anföll flera byggnader. Tre explosioner har hörts enligt provinsguvernören.

Annons

Under lördagsförmiddagen har minst 30 männsikor dödats vid vad som tycks vara samordnade attacker på de två statliga syriska säkerhetsorganen, dels den civila säkerhetstjänsten, dels den fruktade militära säkerhetstjänsten.

Attackerna ägde rum i den syriska staden Homs, rapporterar nyhetsbyrån AP

Enligt AP, som talat med provinsguvernören i Homs, Talal Barzani, rör det sig om tre explosioner som dödat åtminstone 32 personer. Enligt människorättsobservatörer kan dock den siffran vara betydligt större. Dödssiffran kan förväntas stiga ytterligare under dagen.

Bland de döda återfinns en högt uppsatt befälhavare inom den militära underrättelsetjänsten.

De två underrättelse- och säkerhetstjänsterna i Syrien har mycket dåligt rykte när det gäller upprätthållande av mänskliga rättigheter och respekt för de civila lagar, krigslagar och internationella konventioner som finns.

Så sent som under fredagen omkom bortemot 50 personer vid ett självmordsdåd nordväst om al-Bab i Syrien. Även där har dödssiffran stigit sedan svårt skadade avlidit efter dådet.