Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Migrationsverket varslar 50 anställda i Dalarna

På måndagen varslade Migrationsverket 300 medarbetare i region Mitt. I Dalarna handlar det om 50 anställda. Anledningen är färre asylsökande och minskad budget.

Migrationsverket skriver i ett pressmeddelande att varslet är en del i arbetet med omställningen för att anpassa Migrationsverket till färre asylsökande och minskad budget. I första hand kommer minskningen ske genom omplaceringar och naturliga avgångar, men enligt Migrationsverket kan uppsägningar inte uteslutas.

Varslet gäller region Mitt, som på måndagen varslade Arbetsförmedlingen om de planerade neddragningarna. Region Mitt , där länen Dalarna, Värmland, Gävleborg, Västmanland, Örebro och Uppsala ingår, har i dag 1 100 anställda. I Dalarna varslas 50 anställda.

Medarbetare på Migrationsverket, fackliga organisationer och arbetsmiljöombud informerades under gårdagen om varslet.

– Exakt hur olika orter och enheter inom länen kommer att påverkas återstår att se. Lokala arbetsgrupper arbetar nu med att planera omställningen och ta fram förslag på en organisationsstruktur. Förhandlingar ska genomföras med arbetstagarorganisationerna lokalt och regionalt. Målet är att hitta så bra lösningar som möjligt för de medarbetare som berörs, säger tillförordnad regionchef Magnus Önnestig i pressmeddelandet.

Så här ser hela varslet ut:

Värmlands län, 60 anställda

Gävleborgs län, 60 anställda

Västmanlands län, 55 anställda

Dalarnas län, 50 anställda

Örebro län, 45 anställda

Uppsala län, 30 anställda.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android