Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Migrationsverket i Mora läggs ned – 10 anställda berörs

Migrationsverkets mottagningsenhet i Mora och Sandviken läggs ned. 10 anställda i Mora berörs av nedläggningen.

Annons

På tisdagen fick Migrationsverkets anställda i Mora och Sandviken beskedet att enheterna lägg ned.

– Det är naturligtvis inte ett besked man vill ge. Men det är en naturlig följd av ändrade förutsättningar, säger regionchef Magnus Önnestig i ett pressmeddelande från Migrationsverket.

Nedläggningen är en del av Migrationsverkets omställningsarbete till följd av färre asylsökande som lett till en avveckling av boenden för asylsökande.

Den 1 april stänger enheten i Mora och den 1 juni stänger den i Sandviken. Enligt Migrationsverket är ingen ännu klart om hur det blir med de anställda på de respektive orterna.

– Personalens kompetens och intressen ställs mot verksamhetens behov i en kommande inventering. Målet är att hitta så bra lösningar som möjligt för de medarbetare som berörs, säger Magnus Önnestig i pressmeddelandet.

I måndags varslade Migrationsverket 50 anställda i Dalarna och 300 anställda totalt i region Mitt. Men Migrationsverket ska enligt pressmeddelandet inte ha för avsikt att lämna fler orter under 2017.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android