Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Migranter flyttar efter konflikt

Avestas EU-migranter flyttar till en ny plats, efter att de känt sig hotade av besökare i lördags natt.

Gruppen med EU-migranter, som bland annat tigger pengar och säljer tidningar i Avesta, har tidigare bott i ett tältläger på Sveaskogs mark på vägen mot Myrsjö. Men nu flyttar gruppen, berättar Tomas Lundén som är aktiv i gruppen ”Hjälp EU-migranterna i Avesta”. Anledningen är en händelse i lördags, något som Tomas Lundén menar är rena trakasserierna.

Han var själv inte på plats men har varit i kontakt med migranterna som berättat om händelsen.

– Det var sex bilar med ungdomar i lördags natt som åkt runt och pekat finger åt dem, och varit otrevliga. De har känt sig hotade och inte mått så bra av det.

Platsen är enligt Tomas Lundén en skogsväg och en återvändsgränd, så han ser ingen anledning till att bilarna varit där i något annat syfte än att trakassera.

– EU-migranterna kände sig så hotade att det blev stenkastning, berättar han.

En ruta på en av bilarna ska ha krossats av en sten. Polisen känner till händelsen, men har ännu inte tagit emot någon anmälan om den krossade rutan.

De 13 migranterna, alla från staden Knecha i Bulgarien – får nu flytta till ett område på privat mark, där stödgruppen hjälpt dem med ett militärtält och tillgång till toaletter.

Tomas Lundén berättar att de har städat den gamla platsen, trots att där redan fanns skräp från tidigare grupper.