Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mexikos president ställer in mötet med Trump

Murbråket mellan Mexiko och USA:s nytillträdde presient Donald Trump har byggts på ytterligare. Trump kräver att Mexiko står för notan. Nu svarar Mexikos president Enrique Peña Nieto med att ställa in det planerade mötet med Trump i Vita Huset nästa vecka.

Annons

I onsdags undertecknade USA:s president Donald Trump beslutet om att inleda bygget av den omtvistade muren längs den mexikanska gränsen. Och han försäkrade även att han skulle låta Mexiko stå för notan.

Men enligt Aftonbladet gav Mexikos president Enrique Peña Nieto svar på tal via en videolänk och förklarade att "Mexiko inte tror på murar".

På torsdagsmorgonen skärpte Trump tonen och ställde ett ultimatum som han framförde via twitter:

”USA har ett handelsunderskott på 60 miljarder gentemot Mexiko. Det har varit en ensidig uppgörelse från början med NAFTA med enorma mängder förlorade jobb och företag. Om Mexiko är ovilliga att betala för den högst nödvändiga muren så är det bättre att ställa in det kommande mötet”.

Och nu har Enrique Peña Nieto gjort sitt val. Enligt Aftonbladet har Mexikos president via twitter meddelat att han ställer in mötet med Donald Trump i Vita Huset nästa vecka.