Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mats Udd gör video till Roxette

Det var snabba ryck när Mats Udd fick uppdraget att spela in den nya Roxette-videon. Skivbolaget EMI gillade videon han gjorde till Familjen och hörde av sig i slutet av november.

- Jag gav dem fyra förslag och ett av dessa gick hem, säger Mats Udd.

- För drygt en vecka sedan fick jag beskedet att "vi kör på det här". Det blev ett intensivt uppstyrande. I måndags filmade jag Per och Marie och i tisdags gjorde vi storybiten.

Över jul åker Mats Udd till New York och en klippare följer efter på juldagen för att göra färdigt videon.

- Egentligen ska jag dit på semester, men det är lättare att flyga honom dit för att jobba tillsammans. Det är jobbigt att skicka filer fram och tillbaka.

Under hösten har Mats Udd även gjort videos med bland andra Timo Räisänen, First Aid Kit, Simon Norrsveden och Those Dancing Days. Med Roxette har han fått chansen att jobba med en betydligt större produktion. Det är ett rejält lyft i karriären.

- Det är det verkligen. Jag gillar små videor, men det är jättekul att få en stor budget och göra en video som kommer att ses av fler.

Någon närmare plan för 2011 har han inte.

- Bara att göra mer videos.

Fakta: Mats Udd

Namn: Mats Udd

Ålder: 26 år

Familj: Mor och far och bror

Bor: Stockholm. Kommer från Falun

Aktuell: Med Roxettes nya video