Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Matchstraff i första minuten – mardrömsstart för Tre Kronor när Ryssland vann

En seger mot Ryssland och Tre Kronor kunde ta hem Sweden Hockey Games. Istället åkte Fredrik Händemark åkte på matchstraff 48 sekunder in matchen och Sverige förlorade med 2-4.

Trots att Sverige hade etablerat ett spel i offensiv zon var det Ryssland som tog ledningen i den första perioden genom 19-åriga Kirill Kaprizov.

– De har en riktig sniper, säger förbundskapten Rikard Grönborg till Cmore efter matchen.

Oscar Falberg kvitterade senare i den första perioden, men det hjälpte föga då Maxim Karpov tog tillbaka den ryska ledningen endast fem sekunder senare.

Men Sverige gav sig inte, utan kvitterade drygt 16 minuter in i andra perioden genom Alexander Bergström.

Ryssland återtog återigen ledningen väldigt snabbt, denna gång efter 38 sekunder, genom Kirill Kaprizov, som i den tredje perioden dessutom gjorde sitt tredje mål för matchen och satte slutresultatet: 4-2 till Ryssland.

Tre Kronors förlust innebär att Ryssland går förbi Sverige och övertar gruppledningen. Sverige ligger just nu tvåa i gruppen.