Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Martin Grönberg – ett ljus i LIF-mörkret

En 23-åring som hamnat utanför radarn när experter med ljus och lykta har försökt hitta problem i LIF är Martin Grönberg. I plus-minus-statistiken sticker han ut från det övriga laget och ligger på plus fyra.

Martin Grönberg är en av få spelare i Leksands trupp som har fler mål framåt än bakåt under sin tid på isen denna säsong. Han har nämligen varit med och spelat in nio mål och på isen har han varit med när endast fem mål trillat in i Leksands målbur.

Detta kan jämföras med till exempel Johan Olofsson som varit med och gjort fyra samtidigt som han deltagit i totalt 18 insläppta mål.

Se även: Daniels: "Varken reaktion eller aktion för LIF"

Martin Grönberg tycker dock inte själv att det är mycket att fokusera på . 23-åringen poängterar att det viktigaste är att man får med sig tre poäng från matcherna och att det hade varit kul att vara lite högre upp i poängligan också.

– Ja det är alltid kul att ha det på sin sida, det betyder ju att man gör någonting rätt. Men man hade ju självklart önskat att man hade fler poäng i poängprotokollet, säger Martin Grönberg.

Vad tror du gör att du lyckas ligga på plus fyra i statistiken trots lagets motgångar?

– Jag vet inte vad jag gör rätt. Jag kanske blivit lite större och starkare, man blir ju också mera van vid seniorhockey. Jag tror jag är lite stabilare nu, inte så lätt att flytta på som förut, framförallt i defensiven. Det tror jag kan vara några av anledningarna, säger Martin Grönberg.

Angående bortamatchen mot LHC som slutade 6-1 till hemmalaget menar Grönberg att det är dyster stämning i gänget i bussen på vägen hem.

– Det är surt tycker jag. Vi är inte riktigt där i dag. Vi är inte alls nöjda med insatsen, jag tror inte att någon är det i dag, Jag tycker första perioden är bra, då kommer de undan för lätt egentligen och förtjänar inte riktigt 2-0. Ett mål får de i powerplay och ett annat turligt mål, säger Grönberg.

Varför lyckas ni inte få med er känslan från 4-0 mot Luleå hemma?

– Det vi ska ta reda på nu. Även om inte skallen är med så får vi inte falla igenom som vi gör. Det får inte se ut så här.

Läs också: Leksand överkört på bortais – stod inte emot Linköpings offensiv