Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mariette och Benjamin Ingrosso till final i Melodifestivalen – så här var showen

 
Melodifestivalen 2017
Visa alla artiklar

Första gången hon deltog i Melodifestivalen slutade Mariette trea. I år får hon chansen att bättra på den placeringen. Med bidraget "A million years" röstades hon på lördagskvällen direkt fram till final tillsammans med Benjamin Ingrosso.
Dismissed och Lisa Ajax gick till Andra chansen.

Mariettes fyra dansare i bungyjump-linor svävade över scenen precis som de skulle. Risken för krock fanns där och artisten oroade sig tidigare i veckan, men hårdträning har gett resultat. Därmed kunde Mariette leverera sin minimalistiska upptempoballad "A million years" utan att falla av scenen och utan att böja sig för trycket som favoritskapet innebär.

Mest attityd bidrog Lisa Ajax med framför en skärm med närbilder på sig när hon upprepade "i don’t give a" 46 gånger, ibland följt av ordet "fuck". Det blev ett prickfritt framträdande, precis som under repetitioner i veckan.

Roger Pontare stod för en liten skräll när hans "Himmel och hav" klarade sig vidare från den första röstningsomgången. Men när det stod klart att den sista finalbiljetten skulle gå till antingen honom eller Benjamin Ingrosso var det nog få som trodde på den gamle veteranen, som ändå kan stoltsera med två segrar i Melodifestivalen 1994 och 2000.

Benjamin Ingrosso hade ordning på fötterna när han dansade loss till sitt bidrag "Good lovin'" och tittarna lapade i sig alltihop.

Högst jubel i kvällen fick kanske programledaren David Lindgren, som tjurrusade genom Melodifestivalens historia i mellanakten.

Kavalkaden med ett tjugotal av schlagerhits, med allt från Danny Saucedos "In the club" och Sarah Dawn Finers "Moving on" rev han av på några minuter, och i slutänden kom "nakenchocken" när Lindgren skakade loss iförd endast kalsonger framför rullande kamera och (förmodligen) miljontals tittare.