Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marie Olsson från Orsa ny riksdagsledamot för Socialdemokraterna

Nu är det klart att Marie Olsson från Orsa blir ny riksdagsledamot för Socialdemokraterna, som efterträdare till Hans Unander.

Annons

– Jag är glad att nu få möjligheten att påverka vår politik i riksdagen. Jag ska nu göra det jag kan för att ta vid i det arbete som pågår för att utveckla den svenska modellen. Särskilt viktig blir det att fortsätta vårt arbete att bidra till Dalarnas utveckling på nationell nivå, säger Marie Olsson i ett pressmeddelande från Socialdemokraterna.

Marie Olsson efterträder Hans Unander, som lämnar riksdagen för sitt nya uppdrag som kommunalråd i Malung-Sälens kommun.

–Jag är glad att kunna lämna överuppdraget till Marie Olsson. Hon kommer kunna fortsätta det viktiga arbete vigör för Dalarna i riksdagen. Hennes erfarenhet från kommun, offentlig förvaltning och privat företagande kommer vara viktig för Socialdemokraterna i riksdagen och för Dalarnas utveckling, säger Hans Unander i pressmeddelandet.

Marie Olsson är oppositionsråd och var före valet 2014 kommunalråd i Orsa.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android