Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Maria Wahlström ställer ut i Hedemora

Maria Wahlström ställer ut i kommunentrén i Tjädernhuset i Hedemora. Mest oljemålningar och bilder som vill fånga ögonblicket. "De är lite diffusa men det är mitt sätt att jobba", säger Maria Wahlström.

Maria Wahlström kommer från Svärdsjö men har sin ateljé i Falun sedan ett 20-tal år tillbaka.

– Vi är ett 15-tal som delar på ateljén och där är jag säkert ett par dagar i veckan, berättar hon.

Hon delar det konstnärliga arbetet med att jobba halvtid med förståndshandikappade.

– Så har jag haft det länge och tycker att det är jättebra att dela upp det så, säger Maria Wahlström.

I Tjädernhuset ställer hon ut 13 bilder, varav sju oljor och resten giclée-tryck. Mest är det figurativa målningar, ofta med ett diffust, kontemplativt uttryck, ofta i blå-grå nyanser.

Vad inspireras du av?

– Det är jättesvårt att säga. Men det är väl ögonblicket, det som händer nu. Jag vill försöka förstå och vara närvarande.

Kommunentrén i Tjädernhuset är en ljus lokal med en stor genomströmning av människor. Här kommer många att se bilderna, även de som inte är vana utställningsbesökare.

Vad tycker du om utställningslokalen?

– Det var jättefint, över förväntan. Jag har ställt ut i Hedemora en gång tidigare, på Wahlmanska huset, men det var säkert 20 år sedan.

Utställningen i Tjädernhuset visas till den 8 maj.