Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Maria från Sundborn fick Guldbagge för bästa kvinnliga huvudroll

Skådespelerskan Maria Sundbom från Sundborn tilldelades på måndagkvällen priset för bästa kvinnliga huvudroll på Guldbaggegalan för sin roll i Suzanne Ostens film "Flickan, mamman och demonerna".

– Wow! Jag känner mig stolt och tacksam över att ha tilldelats denna fina utmärkelse. Detta pris delar jag med min dotter, sa Maria Sundbom i sitt tacktal.

För pluskunder: Läs intervju med Maria efter Guldbaggevinsten: "Så himla fint"

Maria fick priset för sin roll som den psykiskt sjuka Siri i Suzanne Ostens "Flickan, mamman och demonerna" där hon spelar mot sin egen dotter. I tacktalet valde hon just att lyfta dottern samt Ostens gärning.

– Det är den svåraste roll som jag tagit mig an. Eftersom flickan i filmen är min egen dotter var det svårt att ha två roller samtidigt, att både vara mamma och spela en så pass sjuk person. Så jag skulle säga att den här nomineringen är för båda oss. Och för filmen som är en väldigt annorlunda och politisk film, sa Maria i en intervju innan galan.

Utmärkelsen innebär att en dalkulla tagit hem priset för bästa kvinnliga huvudroll två år i rad. Förra året fick Björbobördiga Malin Levanon samma utmärkelse för sin roll i "Tjuvheder".

Priset för bästa film gick till Johannes Nyholms "Jätten" där Borlängebördiga Ola Bjurman har en av rollerna.

Läs också: Maria Sundbom dubbelt aktuell med Susanne Osten