Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus Sirén lånas ut till Kristianstad: "Stort lycka till i sin framtida karriär"

Erik Flood, Henrik Eriksson – och nu Marcus Sirén. Mora IK fortsätter att låna ut spelare till fler division ett-lag runt om i Sverige. Precis som Henrik Erikssom kommer Sirén att lånas ut till Kristianstad säsongen ut.

Erik Flood var först ut – att på den senare delen av säsongskanten lånas ut till division ett-laget Östersunds IK. Senare följde även ordinarieforwarden Henrik Eriksson. Sporten har även skrivit om att Mora rustar upp för en vår och letar spelar att stärka upp truppen med.

LÄS ÄVEN: Mora jagar toppspelare inför våren: "Vi vill stå bättre rustade"

I det tecknet så fortsätter nu Mora att pilla i sin lagformation och lånar nu är Marcus Sirén, även han till division ett. Denna gången är det Kristianstads IK som inkasserar en moraspelare, där även den tidigare leksandsmålvakten Joel Gistedt numera huserar Spelarlånet innebär även att Borlänge Hockey även kommer att få tampas moraexporten i AllEttan Södra.

För Moras del verkar dock mer och mer plats friläggas.

LÄS ÄVEN: Mora lånar ut Henrik Eriksson till norra hockeyettan – säsongen ut

– Marcus är en skicklig forward med en ljus framtid. Han behöver spela i offensiva situationer för att utvecklas, något vi inte kan erbjuda honom här. Marcus kommer därför att lånas ut till Kristianstad för resten av säsongen som slåss i toppen av HockeyEttan.

LÄS ÄVEN: Morabacken Flood lånas ut till division 1: "En perfekt lösning"

Tränaren lägger sedan avslutningsvis till en långsiktig lyckönskning till Marcus Sirén. Något som kan lämnas öppet för tolkning.

– Vi önskar honom ett stort lycka till i sin framtida karriär, säger Moras tränare på klubben hemsida.