Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Måns Zelmerlöw åker Vasaloppet: Jag hatar att frysa

Han har åkt totalt 5 kilometer längdskidor i sitt liv. Om några veckor ska han åka hela Vasaloppet. Allt efter ett vidlyftigt löfte i en intervju under melodifestivalen förra året.
– Jag förstår inte varför folk åker längdskidor. Det är ju inte kul? skriver Måns Zelmerlöw nu i sin blogg.

■■ Håll koll på den lokala sporten – få pushnotiser om Leksands IF, Mora IK och allt annat stort som händer. Ladda ner DT:s nya app till Iphone eller Android.

I en intervju i samband med Melodifestivalen förra året fick artisten Måns Zelmerlöw frågan om vad han skulle göra om han vann hela tävlingen. "Göra en klassiker" blev svaret. Om vilken del av klassikern han fasade mest stod inte att tveka.

– Med tanke på att jag bara åkt fem kilometer på längdskidor i hela mitt liv måste jag säga Vasaloppet. Oj, oj, oj... , sade han senare till Göteborgsposten.

Läs också: Vasaloppet mer än skidor - Danny och Özz på plats

Med en månad kvar till Vasaloppet börjar löftet bli allt mer verkligt. På sin blogg Måns klassiker skriver artisten att hans uppladdning varit allt annat än idealisk. Han har turnerat i åtta månader, han har spenderat de senaste sex veckorna på semester med dålig kost, mycket fest och noll träning, han hatar att frysa, han har en släng av klaustrofobi och han hatar att trängas.

Läs också: Nu byggs det för Vasaloppet

– Jag har åkt totalt 5 km längd i mitt liv. Det var för tre år sedan och det tog ca 65 min. Detta skulle innebära en Vasaloppstid på 19,5h. Jag skulle alltså inte få gå i mål, skriver han och fortsätter:

– Jag förstår inte varför folk åker längdskidor. Det är ju inte kul?

Att ge upp verkar dock inte vara på tapeten.

– Jag ska göra det. För hur svårt kan det vara? Lite jävlar anamma och några träningstimmar inför borde väl vara allt som krävs?

Läs också: Premiär för nytt Vasalopp - för dig som inte vill åka alla nio mil

Vasaloppet körs söndag 6 mars.