Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mannen tjatade till sig nakenbilder på minderårig flicka – döms till dagsböter för sexuell posering

En man i 25-årsåldern har dömts till dagsböter för utnyttjande av barn för sexuell posering.
Detta efter att ha tjatat på en minderårig flicka att skicka nakenbilder till honom.
Brottet har bland annat begåtts i Borlänge. Mannen förnekar brott.

Den nu dömde mannen är i 25-årsåldern och bosatt i Stockholmsområdet. I januari 2015 fick mannen och flickan kontakt via en hemsida på Internet och började sedan kommunicera via chattprogrammet KIK, där man både kan skriva till varandra och skicka bilder. Flickan var vid det aktuella tillfället under 15 år.

Mannen har i förhör berättat att han först skrev till flickan att han var 15 år gammal, trots att han var flera år äldre än så. Han kan inte förklara varför han gjorde så.

Läs även: Medelålders man skickade nakenbilder – åtalas för sexuellt ofredande

Enligt flickan tjatade mannen om att han ville ha nakenbilder på henne. Hon gav med sig och skickade ett par bilder på sig själv, både med och utan kläder på överkroppen. Efter detta mådde hon dåligt och kände sig lurad, besviken och bedragen.

Mannen har i sin tur berättat att han ville ha avklädda bilder på flickan, eftersom det var spännande. Han har även sagt att han inte reflekterade direkt över flickans ålder men att han sedan insåg vad han höll på med och då raderade allt samt tog bort chattprogrammet. Mannen förnekar brott.

Läs även: Tjejer hängs ut på sexsajt: "Man byter bilder och onanerar i smyg"

Falu tingsrätt gör bedömningen att flickans berättelse och den skriftliga bevisningen styrker att flickan varit lättklädd på minst två av bilderna som hon skickade till mannen. "Bilderna har mot bakgrund av innehållet i korrespondensen som föregått dem haft en otvetydig sexuell karaktär. Agerandet utgör därmed sexuell posering", skriver tingsrätten i sin dom. Tingsrätten skriver även att brottet har begåtts både i Stockholm och i Borlänge.

Läs även: Svårt för polisen att få ut information från sociala medier-företagen

Dessutom skriver tingsrätten i sin dom att den anser att mannen genom att upprepat be och tjata om att flickan skulle skicka nakenbilder på sig har förmått henne att utföra sexuell posering. "NN skall därför dömas för utnyttjande av barn för sexuell posering", skriver tingsrätten.

Han döms till att betala 80 dagsböter á 50 kronor, totalt 4 000 kronor. Dessutom ska han betala 29 000 kronor i skadestånd till flickan samt betala 500 kronor till Brottsofferfonden.

■■ För mer Blåljus-nyheter, klicka här

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android